Connect with us
Gradinițele deschise pe timpul vacanței de vară

Știri

Gradinițele deschise pe timpul vacanței de vară

Vești bune pentru părinți! Un număr de 86 de grădiniţe din toate cele şase sectoare ale Capitalei vor fi deschise în perioada vacanţei de vară, potrivit unei centralizări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Astfel, în sectorul 1 vor fi deschise 15 grădiniţe pe diferite perioade: unele între 18 – 22 iunie, altele între 18 – 29 iunie, 1 iulie – 31 august, 1 iulie – 25 august şi 18 iunie – 31 august.

În sectorul 2 vor fi 19 grădiniţe în perioada 18 – 29 iunie, iar în sectorul 3, două unităţi de învăţământ preşcolar în perioada 2 – 31 iulie şi 1 – 31 august.

Alte 21 de unităţi de învăţământ îşi vor aştepta copiii în sectorul 4, unele dintre acestea în perioada 18 – 30 iunie, altele în perioada 1 – 31 iulie şi 1 – 31 august.

În sectorul 5 vor fi deschise trei grădiniţe – una dintre acestea în perioada 15 iunie – 15 iulie, alta între 1 şi 31 iulie şi a treia între 1 – 31 august.

Cele mai multe grădiniţe care vor ţine porţile deschise pentru micuţi în vacanţă sunt în sectorul 6 – un număr de 26. Perioadele în care acestea vor desfăşura activitate sunt: 18 iunie – 1 iulie; 18 iunie – 31 iulie; 1 – 31 august.

Până când se pot depune cererile

În perioada vacanţei de vară, peste 80 de grădiniţe vor fi deschise în toate cele şase sectoare ale Capitalei; cererile de înscriere la programele de vară ale grădiniţelor se pot depune până pe 27 iunie în sectorul 1 şi până pe 22 iunie în sectorul 3, potrivit autorităţilor locale.

Părinţii interesaţi pot depune o cerere de înscriere până pe data de 27 iunie la unul dintre sediile celor nouă grădiniţe ce vor fi deschise, precizează Primăria sectorului 1.

„Primăria Sectorului 1 oferă şi în această vară o alternativă la bone pentru părinţii care au copii cu vârsta de grădiniţă. Consiliul Local Sector 1 a hotărât ca opt grădiniţe cu nouă locaţii să rămână deschise şi în perioada vacanţei de vară.

Programul ‘Grădiniţa de vacanţă’ din sectorul 1 se va derula în perioada 2 iulie – 31 august, de el putând beneficia maxim 650 de preşcolari”, precizează administraţia locală.

„Primăria Sectorului 1 va finanţa de la bugetul local contribuţia de hrană a fiecărui copil. Pe toată această perioadă, micuţii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă.

În timpul vacanţei de vară, preşcolarii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice, tabere etc„, arată administraţia locală.

Primăria sectorului 3 anunţă că înscrierea la grădiniţele de vară începe din 18 iunie.

„Grădiniţele nr. 154 şi 160 din sectorul 3 primesc, în perioada 18 – 22 iunie, cereri de înscriere de la părinţii care lucrează şi nu au cu cine să îşi lase copiii în perioada vacanţei de vară. Cele două grădiniţe vor funcţiona pe timpul verii după un program prelungit astfel: în perioada 2 – 31 iulie – Grădiniţa nr. 154, în perioada 1 – 31 august – Grădiniţa nr. 160”, anunţă administraţia locală.

Potrivit Primăriei Sectorului 3, la înscriere părinţii trebuie să aducă o copie de pe cartea de identitate (ambii părinţi), o copie de pe certificatul de naştere al copilului, cererea de înscriere, adeverinţă eliberată de unitatea de provenienţă din care să reiasă că preşcolarul a frecventat grădiniţa în anul şcolar 2017 – 2018 şi că părintele nu are debite la această unitate, precum şi o copie de pe fişa medicală a copilului, care va conţine avizul „clinic sănătos” de la medicul de colectivitate al grădiniţei de provenienţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top