Connect with us

Știri

Grav accident de circulație! Sunt mai multe victime, între care și copii

Şase persoane, între care patru copii, au fost rănite joi dimineaţa într-un accident rutier în apropiere de municipiul Sibiu, pe Dealul Dăii, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Răniţii au fost transportaţi la spitalele din Sibiu, conştienţi, cu policontuzii, traumatisme şi escoriaţii.

Posibila cauză a accidentului este viteza unui şofer care a derapat şi a intrat într-o altă maşină, potrivit poliţiştilor.

Citește și Proteste MASIVE în București, anunțate pentru 26 noiembrie. Cine iese în stradă

e anunță proteste în București duminică, 26 noiembrie. Blocul Național Sindical (BNS) și Cartel Alfa au anunțat, prin intermediul unui comunicat că vor ieși duminică în stradă.

La protestul din Capitală mai sunt așteptate 39 de grupuri civice și ONG-uri, dar și bucureștenii nemulțumiți de guvernarea PSD.

Mitingul a fost programat pentru ora 18.00, dar nu se specifică locul exact al protestului. Cele mai multe dintre manifestații au avut loc în Piața Victoriei, chiar lângă sediul Guvernului.

Sindicaliștii cer retragerea legilor justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

„România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010.

Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO.

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

„Biroul Executiv a hotărât realizarea unei acțiuni de protest în Bucrești și pe 12 decembrie, pentru că în paralel avem acțiuni de natură juridică, unele dintre ele vor ajunge la CCR”, a spus președintele BNS, Dumitru Costin, la Digi 24.

„Încă nu realizează consecințele legii 153, mulți dintre ei trăiesc într-o zonă în stratosferă.

Nu vrem să ne trezim la jumătatea anului viitor, după creșterea salariilor brute, să dăm salariile înapoi, vin cu propuneri de genul hai să dăm prime, stimulente în bani, să nu piardă la venitul net”, a adăugat el.

Pe 20 noiembrie, au fost organizate proteste în fața prefecturilor din țară, pentru susținerea moțiunii PNL împotriva Guvernului Tudose, care a fost deja depusă și va fi citită în Parlament joi, 23 noiembrie.

În ultima vreme, au fost mai multe manifestații contra guvernării PSD, cele mai multe nemulțumiri ale românilor fiind cauzate de noile reglementări fiscale, dar și de modificările la legile justiției.

Te-ar putea interesa și: Oana Pelea, alături de protestatari! Ce mesaj dur a transmis de actriţă

Actrița Oana Pellea s-a aflat printre cei peste 20.000 de oameni care au protestat pașnic în Capitală împotriva măsurilor pregătite de Guvern, pe 5 noiembrie.

Printre acestea se numără pachetul de legi ale justiției, dar și așa-numita „revoluție fiscală”, pe care premierul Mihai Tudose a amânat-o, luni, pentru a doua oară.

„Am fost din nou în stradă împreună cu 20.000 de oameni. Am strigat: “Vrem Justiție, nu Corupție!” Am fost față în față cu zidurile Guvernului și Parlamentului, din nou. Strigăm de atâta amar de vreme la niște ziduri! Nu ne ascultă nimeni! Nu ține nimeni cont de noi! Nu a venit niciodată nimeni la noi în stradă să ne întrebe ce doleanțe avem.

Strigăm și la zidurile blocurilor de atâta amar de vreme: “Dacă vă pasă-Ieșiți din casă!” Iar o parte din Românie se uită de după perdea sau susține “Strada” din balcon….asteptând să vadă cum se înclină balanța, încotro bate vântul, exista însă și o Românie curajoasă, responsabilă și demnă.

Concluzie: am fost alături de 20.000 de oameni demni și cinstiți ce au strigat cu toată puterea: “Nu vrem să fim o nație de hoți”! Păcat pentru cei ce nu au fost cu noi în stradă…a fost o lună superbă peste București. Va urma…”, a scris cunoscuta actrită pe pagina sa de Facebook. Actriţa a postat pe contul personal mai multe fotografii şi poze de la protestele de duminică seara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top