Știri

Grav accident pe Dunăre! O femeie a fost dată dispărută, după ce a căzut din barcă

Poliția de frontieră și scafandrii sunt în alertă! O femeie a fost dată dispărută, iar o alta a fost rănită la cap, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat joi seara pe Dunăre, în apropiere de localitatea Crişan.

Cele două femei, cu vârste de 36 de ani şi 43 de ani, erau într-o barcă alături de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, atunci când, la mila 8 a Dunării, în apropiere de satul Crişan, ambarcaţiunea s-a răsturnat.

„Două victime, una de sex masculin, 46 de ani, şi una de sex feminin, 43 de ani, au fost preluate de nava Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Și sunt transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Cea de-a treia persoană, de sex feminin, 36 de ani, este dispărută”. A declarat presei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Florentin Daciu.

Reprezentantul ISU Delta a precizat că femeia este căutată de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă şi de pompierii Pichetului de nave operative al ISU Delta din satul Crişan.

Citește și: Un nou accident! O mașină a căzut în Dunăre!

„Femeia care este transportată la SJU are o plagă la nivelul capului. Iar bărbatul nu are nicio problemă”, a declarat pentru AGERPRES directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

Căpitănia Portului Sulina şi Poliţia Transporturi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului au început cercetările pentru stabilirea cauzelor în care s-a produs accidentul.

Potrivit ISU Delta, toate persoanele implicate în eveniment sunt din satul Letea, Delta Dunării.

În 2016, doi bărbați au fost dați dispăruți, după ce barca li s-a răsturnat pe Dunăre

Scafandrii au fost alertați, după ce un al treilea bărbat care se afla cu ei în barcă s-a salvat și a înotat până la mal, alertând autoritățile.

Citește și: Circulația cu bacul pe Dunăre între judeţele Tulcea şi Galaţi a fost reluată

Bărbații doreau să traaverseze brațul Borcea cu o barcă. Ambarcațiunea s-a răsturnat din cauza curenților puternici.

Bărbatul care a reușit să se salveze a fost luat de un echipaj SUMRD și dus la spitalul din Țăndărei. Salvatorii de la garda de intervenție Slobozia au fost mobilizați. Și s-au început căutările celor dispăruți pe Dunăre. Două echipaje de scafandri de la ISU București-Ilfov și ISU Constanța au fost trimise la fața locului.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-04-26T23:34:55+03:00 23:34

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More