Gregorian Bivolaru, in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti

22.08.2016
Gregorian Bivolaru, in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti

La Tribunalul Bucuresti se judeca luni contestatia lui Gregorian Bivolaru la sentinta definitiva de sase ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor.

In anul 2013, ICCJ a decis sa il condamne pe liderul MISA la inchisoare cu executare. Guru Bivolaru a fost prins in Franta si extradat in 22 iulie 2016, la mai bine de 12 ani de cand a fugit din Romania.

In timpul audierilor din Franta, Bivolaru ar fi spus ca prin extradarea sa, multe persoane publice din Romania vor avea de suferit. „Va rog sa intelegeti, daca ma trimiteti in Romania, nu imi faceti rau doar mie, ci si mai multor adepte ale mele, care ocupa functii publice si de inalta demnitate”.

Citeste si: Iohannis a primit scrisoarea. Cine cere gratierea lui Bivolaru

De asemenea, structuri din cadrul MAI au demarat o ancheta pentru a stabili ce a facut Gregorian Bivolaru din momentul in care a fugit in tara, pana cand a fost prins in Franta. Anchetatorii doresc sa afle daca liderul MISA a fost ajutat de cineva sa paraseasca Romania.

Gregorian Bivolaru a fugit din tara in 2004, iar in anul 2005 a primit azil politic in Suedia. Liderul MISA a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol), printre cei mai cautati infractori, alaturi de persoane precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.