Connect with us
Grevă de avertisment în sistemul sanitar. Moțiunea simplă pe Sănătate este dezbătută luni

Știri

Grevă de avertisment în sistemul sanitar. Moțiunea simplă pe Sănătate este dezbătută luni

O grevă de avertisment a sindicaliștilor din domeiul medical are loc pentru două ore, în această dimineață. Este ultimul pas înainte declanșării grevei generale.

Angajaţii din domeniul sanitar participă luni la o grevă de avertisment de două ore, între 9:00 şi 11:00, în 11 mai fiind anunţată declanşarea grevei generale, dat fiind că sindicaliştii au strâns semnăturile necesare. Ei protestează astfel faţă de reducerea considerabilă a veniturilor.

Conform Federaţiei „Solidaritatea sanitară’, care susţine mişcările de protest ale Sanitas, este vorba despre o „grevă românească” de avertisment, spitalele urmând să fie pichetate de oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, iar salariaţii aflaţi la serviciu vor face grevă japoneză.

„Avem o problemă comună, pe care trebuie să o rezolvăm în favoarea angajaţilor – avem o lege a salarizării incompletă şi discriminatorie, care a generat o adevărată criză în Sănătate şi Asistenţă socială. Trebuie să-i determinăm pe cei aflaţi la putere să găsească soluţiile de rezolvare a ei, conform promisiunilor făcute în momentul în care au ajuns la conducere!”, spun sindicaliştii Sanitas.

Moțiunea simplă pe Sănătate, dezbătută azi

Greva din sistemul sanitar are loc în ziua în care se debate moțiunea simplă pe Sănătate.

Moţiunea simplă pe Sănătate depusă de PNL la Camera Deputaţilor va fi dezbătută luni, iar miercuri se va da votul final.

„Va fi dezbaterea luni, pe 7 mai, şi votul final îl vom da la şedinţa de vot final de miercuri”, a anunţat, joi, secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop.

Liberalii au depus miercuri, pentru a doua oară, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă pe Sănătate, după ce titlul documentului a fost modificat.

„Având în vedere că Biroul permanent a respins în şedinţa de săptămâna trecută depunerea moţiunii PNL, invocând un titlu necorespunzător, revenim astăzi cu depunerea moţiunii pe Sănătate. Am schimbat şi titlul moţiunii, ca să nu mai deranjeze pe nimeni. Ea se intitulează ‘PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică’.

Sper ca de data aceasta să putem dezbate această moţiune, să vedem pădurea de copaci, să vedem că în timp ce noi nu găsim timp să dezbatem această moţiune, se fac statele de plată pe luna anterioară şi cei de la Financiar nu ştiu cum să facă statele de plată, cu ce fel de sporuri, să vedem că medicii de familie sunt duşi la pierzanie, să vedem că lipsesc medicamentele din spitale, să vedem că se pierd finanţările pentru spitalele regionale, să vedem că mor oameni în spitale, 200 de decese sub gloriosul dumneavoastră mandat”, a declarat miercuri deputatul liberal Florin Roman.

El a adăugat că în sistemul de Sănătate există problemele cu adevărat importante asupra cărora trebuie să se aplece Parlamentul, pentru că oamenii se pregătesc de grevă generală deoarece regulamentul de sporuri „a generat haos”.

Citește și: Grevă în Sănătate! Sindicaliștii SANITAS anunță un un miting de amploareGrevă în Sănătate! Sindicaliștii SANITAS anunță un un miting de amploare

„Cine nu vrea să înţeleagă treaba asta să se uite că din pixul ministrului plafonul este de 29% la Spitalul Universitar, dar doamna Pintea merge în vacanţă cu doamna manager, la Pantelimon e 18%, în alte locuri sporurile sunt efectiv făcute din pix de doamna ministru”, a susţinut Roman

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top