Connect with us
Zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu Crucea s-au blocat in interior si au declarat greva foamei.

Știri

Greva foamei la Exploatarea de uraniu Crucea: zeci de mineri s-au blocat in interior

Zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea s-au blocat in subteran luni seara si au declarat greva foamei, a spus prefectul de Suceava, Constantin Harasim, potrivit Agerpres.

Citeste si: Jurnalistul de la Sky News, cel care a facut reportajul despre traficul de arme din Romania, de negasit

Citeste si: Atac devastator cu bomba, intr-un spital din Pakistan. Peste 90 de morti

Potrivit prefectului, minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea-Botusanu au declansat protestul spontan, luni, s-au blocat in subteran si au intrat in greva foamea, cerand sa li se solutioneze revendicarile privind plata drepturilor salariale si asigurarea unor contracte de munca pe o perioada de patru ani.

Protestele minerilor s-au declansat luni, cand o parte dintre cei 162 de angajati aflati la munca, in schimbul unu, au refuzat sa lucreze.

Potrivit prefectului, dupa ce au discutat cu reprezentantii administratiei, un numar de 83 de mineri au decis sa se blocheze in subteran si au declarat ca vor intra in greva foamei.

Prefectul a spus ca situatia a fost semnalata Ministerului Economiei.

„Vor o anumita stabilitate”, declara cu o zi in urma prefectul, subliniind ca revendicarile acestora sunt de competenta Companiei Nationale a Uraniului (CNU) si de politica in domeniu a Ministerului Energiei.

Totodata, Harasim aprecia ca solutia este „calea dialogului” si nu prin proteste.

CNU a decis, in cadrul noii strategii a companiei, sa inchida temporar mina Crucea-Botusana, considerata o exploatare neeconomica, si sa demareze activitatile necesare pentru inceperea exploatarii de la Tulges-Grinties.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top