Connect with us
Grevă generală în Administraţia Publică, anunțată miercuri. Află mai multe detalii despre acest subiect și ce se va întâmpla.

Știri

Grevă generală în Administraţia Publică, anunțată miercuri

Sindicaliștii din cadrul administrației publice locale au anunțat că urmeză o perioadă de proteste în toată țara. Un număr de aproximativ 200.000 de angajaţi vor protesta într-o formă ori alta. Unele persoane vor bloca lucrul, în timp ce altele vor ieși în stradă. De asemenea, unii oameni vor picheta instituțiile în fața cărora își desfășoară activitatea.

Grevă generală în Administraţia Publică, anunțată miercuri

Cei de la sindicate au mai spus și că atunci când legea salarizării va fi discutată în Comisii la începutul săptămânii viitoare, va fi organizat și un protest în București. Protestul va avea loc în fața Parlamentului. Acolo sunt așteptați aproximativ 10.000 de oameni.

„Miercuri, săptămâna viitoare, în București va fi organizat un miting la Palatul Parlamentului unde vor participa circa 10.000 de angajați din administrația publică locală. Aceștia solicită o grilă de salarizare pentru angajați cu respectarea principiilor legii”, a fot declarația lui Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP). Declarația a fost făcută luni în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, la protest sunt așteptați aproximativ 120.000 de oameni.

CITEȘTE ȘI: Reguli noi în privința pachetelor de țigări și a produselor din tutun

Pentru a pune la punct calendarul protestelor, Federațiile Sindicale din cadrul administrației publice centrale locale s-au întâlnit. Acea întâlnire a avut loc în cursul zilei de luni. Sindicaliștii sunt foarte nemulțumiți de noua lege a salarizării.

Încă de săptămâna trecută, cei din cadrul administrației fiscale și-au exprimat nemulțumirea ieșind în stradă și întâlnindu-se cu ministrul Finanţelor, notează romaniatv.net.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top