Connect with us
Grevă în Sănătate! Sindicaliștii SANITAS anunță un un miting de amploare

Știri

Grevă în Sănătate! Sindicaliștii SANITAS anunță un un miting de amploare

Sindicaliștii Sanitas au decis greva generală în sănătate. Cadrele medicale sunt nemulțumite că veniturile lor au scăzut odată cu aplicarea Legii Salarizării și cu plafonarea sporurilor.

Astfel, pe 26 aprilie va fi un miting, iar pe 7 mai o grevă de avertisment.

Vineri, sindicatul Sanitas avusese o discuție cu reprezentanți ai ministerelor Finanțelor și Sănătății, pe tema scăderii veniturilor.

„Astăzi, 13 aprilie 2018, membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România au dezbătut problemele apărute în instituţiile sanitare şi de asistenţă socială din toată ţara în urma aplicării, de la 1 martie 2018, a noului sistem de salarizare.

În acelaşi timp, în această dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Finanţelor şi cei ai Ministerului Muncii au invitat conducerea Federaţiei SANITAS la o discuţie privind soluţiile care ar putea fi aplicate în perioada imediat următoare, pentru a evita pierderile de venituri salariale care ameninţă mai multe categorii de angajaţi din sistem.

Decidenţii guvernamentali s-au angajat să definească, în regim de urgenţă, un mecanism legal prin care unităţile sanitare vor putea să utilizeze sume provenite din venituri proprii, pentru acoperirea necesarului financiar care să permită acordarea salariilor şi sporurilor în cazul acelor categorii de salariaţi aflate în situaţia de a pierde venituri în urma aplicării Legii 153/2017 şi HG 153/2018″, afirmau sindicaliştii, într-un comunicat remis AGERPRES.

Medicii, nemulțumiți că sporurile le-au fost tăiate

În Capitală, dar și în alte orașe din țară cadrele medicale și-au strigat miercuri din nou nemulțumirile. Aproape 200 de cadre medicale din Spitalul Județean din Galați au organizat astăzi un protest spontan.

Oamenii reclamă că în aceleași secții sporurile s-au acordat preferențial. Un protest spontan a fost și la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Proteste au mai avut loc și la Sibiu.

Oamenii au ieșit să protesteze, deoarece sunt nemulțumiți de salariile din luna martie. Micșorările au apărut odată cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor.

Zeci de persoane scandează în curtea unității medicale. De asemenea, acestea au mesaje precum ”Vrem sporurile înapoi. Nu vă bateţi joc de noi”, ”Respect”, ”Noi îngrijim bolnavii, nu voi”. Conducerea spitalului afirmă că 40% dintre salariaţi au primit mai puţini bani. Scăderile sunt cuprinse între 100 şi 1.200 de lei.

4 Comments

4 Comments

  1. flaviu alex

    2018-04-22T13:09:05+03:00 at 13:09

    un doctor(nu dau nume) corupt cistiga de 4 ori mai mult numai pe o luna cistiga pe putin 30.000 de euro cu tot cu salar+mita de aici merg banii vostri de pe salarii desi stiati de ani de zile adevarul dar nu ati facut nimica si tot voi cereti ajutor de la stat, rusine, rusine sa va fie nu degeaba multa lume va blestama, copii vostri si nepotii vostri o sa va judece pt ca nu ati facut nimica sa salvati sanatatea desi solutii bune sint dar sinteti prea orbi sa puneti in practica.

  2. stefan

    2018-04-20T01:17:28+03:00 at 1:17

    vin cu dovezi noi o asistenta cistiga pe linga salar numai pe zi cam 100 euro pe cind un doctor cistiga 1000 de euro pe 2 zile care nu declara pe linga salar iar un spital din Romania cistga pe un an numai pe mita cam 2 milioane de euro si tot sinteti nemultumiti cind cu acesti bani sar putea cumpara medicamente, aparatura noua si alte beneficii

  3. stefan

    2018-04-20T00:07:01+03:00 at 0:07

    fie ca va convine sau nu adevarul doare uneori din partea mea meritati sa faceti greva daca nu va invatati minte pt ca cu totii dam mita la asistente si medici dar nu va ginditi ca roata se invirte in loc sa luati exemplu de la biserica cum ar fi donatiile (gen doneaza si salvezi o viata in loc de minta) plus sar aduna mai multi bani si sar rezolva anumite probleme plus salarii, sa va fie rusine asa sa va ajute D-zeu in loc sa ii luati la rost pe manageri sau pe unii doctori care au salarii neserioase.

  4. Nae

    2018-04-19T13:57:27+03:00 at 13:57

    Pretiosii medici, care erau ieri chiulangii facultatilor, sint nemultumiti deja !? Se pare ca obiectivul politicienilor a fost atins,iau umplut de bani nemunciti si nu se mai opresc din cersit. Cine le va plati pensiile imense miine ? CINE ? Pizdipoanca lui dracnea din madagascar ? Doctorii sint goniti din romania de rautatea colegilor, in primul rind, si apoi din cauza banilor. Salariile trebuiesc taiate si nivelate cu restul de bugetari. Pretiosi dottori pot excela in clinicile lor private nu e nevoie sa mulga romania. Ultima masura, dat drumul la indieni si gata … se termina calicenia …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top