Connect with us
Este grevă japoneză în majoritatea primăriilor din țară. Angajații sunt nemulțumiți de legea salarizării unice.

Știri

Grevă japoneză în majoritatea primăriilor din țară. Ce nemulțumiri au protestatarii

În majoritatea primăriilor din țară este grevă japoneză, iar la Iaşi oamenii au ieşit în faţa Consiliului Judeţean. Angajații din Administrația Publică sunt nemulțumiți de Legea Salarizării unice și se gândesc să organizeze un miting masiv săptămâna viitoare, când legea intră la vot în Camera Deputaților.

„Ne dorim o grilă de salarizare care să fie cuprinsă în legea salarizării şi pentru Administraţia Publică locală. Noi, primăriile şi Consiliile Judeţene am rămas ca de obicei fără niciun fel de reper care să stabilească unde-i minusul, unde e valoarea mică şi unde e valoarea mare”, a declarat Georgiana Niculescu, lider de sindicat la Consiliul Judeţean Iaşi.

Sindicatele din Administraţia Publică au anunţat că miercuri peste 120.000 de angajaţi din primării şi din direcţiile de taxe şi impozite locale, vor întrerupe lucrul, nemulţumiţi de actuala lege a salarizării şi de faptul că pentru aceştia nu a mai fost introdusă grila de salarizare.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici susţin că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting.

Sunt multe judeţe unde liderii de sindicat au anunţat că nu se vor organiza manifestări de protest, însă nu sunt excluse acţiuni spontane. Este cazul judeţelor Prahova, Hunedoara, Alba, Cluj.

Citește și: Legea salarizării a fost adoptată

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top