Connect with us
Un tânăr a murit pe peronul gării din Brăila, în timp ce aștepta trenul

Știri

Grevă la CFR pe 22 martie. Circulația trenurilor este afectată

Grevă la CFR pe 22 martie. O parte din angajaţii CFR au declanşat un protest spontan spontan, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi de negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Potrivit oficialilor CFR, mersul trenurilor este afectat, în şapte regionale fiind oprite garnituri.

Reprezentanţii CFR au anunţat printr-un comunicat, că ”o parte dintre angajaţii feroviari” au declanşat un protest spontan, de la ora 07.00.

Acţiunea afectează circulaţia trenurilor, în şapte regionale fiind oprite garnituri, menţionează purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

”Acest protest are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor”, se arată în comunicat.

CFR menţionează că administraţia a propus partenerilor sociali încheierea unui acord până la semnarea contractului colectiv de muncă (CCM) pentru perioada 2017/2018 ”pentru a asigura astfel protecţie socială angajaţilor, relaţii de muncă echitabile, precum şi un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei” după expirarea pe 21 martie a CCM vechi.

Grevă la CFR – Ce spune compania

”Până în prezent conducerea CFR SA a parcurs toate etapele necesare demarării negocierilor cu federaţiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractului colectiv) şi a respectat termenele legale pentru elaborarea şi promovarea bugetului companiei pentru acest an, proiectul fiind deja avizat de Consiliul de Administraţie (CA) şi aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) şi transmis ministerelor pe circuitul de avizare şi aprobare, prin emiterea hotărârii de guvern”, se mai arată în comunicatul CFR.

Reprezentanţii companiei spun că menţin deschis ”dialogul social şi negocierile transparente” cu sindicaliştii pe marginea definitivării contractului colectiv de muncă pe perioada 2017-2018, miercuri fiind programată o nouă rundă de negocieri începând cu ora 15.00.

”Compania atrage atenţia salariaţilor că acestă formă de protest încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin înregistrarea de pierderi financiare, şi afectează transportul pasagerilor care şi-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei, conform graficului de circulaţie din Mersul Trenurilor”, conform comunicatului.

Reprezentanţii CFR le recomandă pasagerilor ca înainte să plece în călătorie să ceară informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top