Connect with us
Gripă în România. Ce decizie au luat spitalele din București

Știri

Gripă în România. Ce decizie au luat spitalele din București

Mai multe spitale din Capitală, între care Spitalul „Marie Curie”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, au limitat vizitele aparţinătorilor în contextul creşterii numărului de cazuri de gripă.

Medicul Mihaela Bălgrădean de la Spitalul „Marie Curie” a declarat joi, pentru AGERPRES, că unitatea medicală are secţii de pacienţi cronici, unde nu este bine să intre vizitatorii cu gripă.

„Şi noi am limitat vizitele. Avem secţii de pacienţi cronici unde nu este bine ca vizitatorii cu gripă să intre. Este vorba de secţiile de cardiologie, nefrologie, oncologie”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” anunţă, pe pagina de Facebook, că din cauza creşterii alarmante a cazurilor diagnosticate cu infecţii respiratorii severe de etiologie virală se impune limitarea accesului vizitatorilor în secţiile şi compartimentele

medicale, precum şi interzicerea accesului vizitatorilor în Secţia ATI şi în saloanele de terapie intensivă, aflate pe secţiile medicale, dar şi interzicerea accesului, pe secţie, a persoanelor care manifestă simptome de viroze sau infecţii respiratorii.

Gripă în România: Spitalele limitează accesul persoanelor

„Conducerea Spitalului Militar Central a decis ca, pentru binele pacientului şi al dumneavoastră, să ţineţi cont de următoarele reguli de prevenire a infecţiilor respiratorii:

se permite accesul unui singur vizitator la un pacient, într-un interval de timp care să nu depăşească zece minute; perioadele de vizită a aparţinătorilor sunt:

în intervalul orar 16,00 – 18,00 (de luni până vineri) sau 10,30 – 12,30 şi 16,00 – 18,00 (sâmbăta, duminica şi sărbători legale);

informaţii despre pacient (stare de sănătate, evoluţie, diagnostic, plan de investigaţii, tratament etc.), pot fi furnizate de medicul curant, în intervalul orar 13,00 – 14,00;

accesul vizitatorilor va fi permis numai cu echipament de protecţie individual, care constă în halat, mască de protecţie şi botoşi”, informează unitatea medicală.

Şi Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a limitat accesul vizitatorilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Silvia Nica, a precizat, la rândul său, pentru AGERPRES, că pacienţii trebuie să respecte programul de vizită şi să intre doar câte o persoană la pacientul internat.

Directorul DSP, Cristina Pelin, a subliniat că fiecare spital, în funcţie de profil, de pacienţi, poate să ia această măsură de limitare. „Noi le putem da recomandări”, a precizat ea.

Citește și: Ministrul Sorina Pintea, despre numărul de oameni uciși de gripă în 2018: „Este trist”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top