Connect with us
Guvernul dă bani celor care au luat 10 la Bacalaureat 2018. Ce sumă vor primi elevii de elită!

Știri

Guvernul dă bani celor care au luat 10 la Bacalaureat 2018. Ce sumă vor primi elevii de elită!

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, acordarea unor stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi de câte 3.000 de lei pentru cei care au avut media 10 la examenul de bacalaureat.

„Astăzi au fost luate câteva măsuri, la propunerea Ministerului Educaţiei, şi anume au fost aprobate stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul naţional de bacalaureat.

Sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat 2018″, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a precizat că vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au finalizat evaluarea naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au încheiat cu media generală 10 examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2018.

Ministerul Educației propune mărirea sumelor din programul „Bani de liceu”

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în consultare publică, joi, un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede majorarea cuantumului sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, precum şi plafonul venitului/ membru de familie care nu a fost modificat din septembrie 2004.

Potrivit unui comunicat al MEN, transmis AGERPRES, prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului şcolar.

Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală – salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon creşte de la 150 lei la 500 lei/membru de familie.

„Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari”, precizează Ministerul Educaţiei.

Citește și: Update: Rezultate finale BAC 2018: Notele online după contestaţii de pe edu.ro

Citește și: Admitere liceu 2018: Rezultatele repartizării computerizate, pe edu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top