Connect with us
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a fotografiat cu steagul secuiesc, după o vizită efectuată în Covasna și Harghita.

Știri

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, s-a pozat cu steagul secuiesc

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București s-a pozat cu steagul secuiesc alături de reprezentanți UDMR, într-o vizită efectuată în Covasna și Harghita.

Fotografia cu Klemm și steagul secuiesc a fost postată pe pagina de Facebook a primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, însoțit de un comentariu în maghiară, din care reiese că etnicii maghiari sunt prigoniți de o majoritate care le interzice simbolurile.

„Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Zilele trecute, ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, spunea că Republica Moldova nu este România și că are o istorie proprie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top