UPDATE 11:00 Întâlnirea de la Ministerul Justiției s-a încheiat. Hans Klemm și Tudorel Toader au avut o discuție care a durat circa două ore.
La plecarea de la Ministerul Justiției, ambasadorul SUA la București a spus că a fost vorba despre o „întâlnire fructuoasă și completă” și că în cursul zilei cele două părți vor redacta o declarație comună, în care vor fi detaliate discuțiile.
„Am discutat despre viziunea și responsabilitățile lui Tudorel Toader, ca ministru. Discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare, am făcut schimb de informații și păreri. Abia aștept să lucrez mai departe cu ministrul și Guvernul”, a spus ambasadorul.
“În precedentele întâlniri m-a invitat să fac o vizită oficială în SUA şi poate mă invită să stabilesc calendarul, voi vedea mâine”, a completat Toader la Antena3.
În continuare, ministrul a arătat că un ambasador poate spune orice, însă Parlamentul trebuie să legifereze ţinând cont de specificul naţional.
“Şi noi avem partea noastră de culpabilitate. Într-un final, un ambasador îşi exprimă o dorinţă, dar noi trebuie să legiferăm ţinând cont de specifiicul naţional şi ţinând cont de standardele democratice, menajând toate bunele relaţiile cu statele partenere cu care avem poziţii privilegiate, ţinând seama de Constituţie, acelea sunt reperele după care trebuie să legiferăm. Cu referire la această procedură de numire a procurorilor de rang înalt. Va dau exemple în care numirea o face parlamentul. Nu dau exemplul Albaniei sau Croaţiei, ci o să dau exemplul Angliei, unde procurorul general este numit de Parlament şi, în ultimă instanţă, SUA”, a mai arătat Toader.
Asta a anunţat săptămâna trecută Ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.
Ambasada SUA a arătat că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice. Totodată, buna guvernare şi consolidarea statului de drept sunt fundamentale pentru creşterea securităţii şi prosperităţii comune.
În opinia Ambasadei SUA, instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi, fără imixtiuni politice.
Citeşte şi Anunț important pentru TOȚI PENSIONARII de la Ministrul Muncii! Se întâmplă de la 15 septembire
Acest articol a fost actualizat la: 2017-09-05T11:48:31+03:00 11:48
Acest site foloseste cookies.
Read More
Vezi comentarii
Daca presedintele Curtii Constitutionale e de la psd, proc. general de la psd, procurorul sef al DNA de la ei, presedintele senatului de la ei, presedintele camerei de la ei, seful CSM de la ei, presed. Curtii de Conturi de la ei, prim ministrul de la ei, ministrul justitiei de la ei, presedintele tarii fara nici un drept, inseamna ca e o societate democratica ? Asta vrea romanul ? Nemernici astia ne iau de obraz si vor sa-l ia si pe ambasadorul SUA. CEEA CE SPER SA NU TINA !
Problema si indoiala tuturor celor dinafara psd-alde si a americanilor este ca tema de baza a jefuitorilor in fruntea carora se afla Dragnea - Tariceanu nu este ce spun ei. Toti cei de buna credinta stiu cum psd si-a pus hotii prin functii-cheie si acum vor puterea totala. Degeaba mascheaza ei cu fel si fel de smecherii asta.