Connect with us
Harghita: Depozit cu mai multe lăzi cu grenade descoperit la Topliţa

Știri

Harghita: Depozit cu mai multe lăzi cu grenade descoperit la Topliţa

Un depozit în care se aflau mai multe lăzi cu grenade a fost descoperit luni la Topliţa, în timpul unor lucrări de excavaţie, zona fiind evacuată pe o distanţă de 100 de metri, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, depozitul cu muniţie neexplodată a fost descoperit la o adâncime de patru metri, pe strada Mesteacănului din municipiu, în timpul lucrărilor de excavaţie pentru canalizare.

Conform IGSU, la faţa locului au fost trimise două autospeciale pirotehnice (una de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă – USISU Ciolpani şi una de la ISU Harghita).

De asemenea, la locul evenimentului se deplasează şi trei containere tip Multirisc, dotate cu echipamente necesare intervenţiei (unul de la ISU Mureş, unul de la ISU Covasna şi unul de la ISU Harghita).

Pentru siguranţa cetăţenilor aflaţi în proximitatea locului de desfăşurare a misiunii, accesul pe o rază de 100 de metri a fost restricţionat.

Proiectil cu focosul activ, descoperit la Crasna

Un proiectil cu focosul activ, ce provine din Primul Război Mondial, a fost descoperit de un bărbat în timp ce efectua lucrări de construcţie în apropierea locuinţei sale din localitatea Crasna, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Potrivit sursei citate, proiectilul a fost ridicat şi urmează să fie depozitat în vederea distrugerii într-un poligon special amenajat.

„Aseară (marţi seara – n.r.), un cetăţean de pe raza localităţii Crasna a anunţat organele de poliţie despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcţie pe care le efectua în apropierea locuinţei proprietate personală, a găsit un element de muniţie neexplodat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la faţa locului. Pompierii militari au efectuat cercetarea şi identificarea obiectului şi au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm.

Din cauza întunericului, operaţiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până în această dimineaţă, pe timpul nopţii zona fiind asigurată de către poliţişti”, a precizat Florin Chisim.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top