Connect with us
Harghita: Tren încărcat cu azotat de amoniu a deraiat de pe șine

Știri

Harghita: Tren încărcat cu azotat de amoniu a deraiat de pe șine

Un tren încărcat cu azotat de amoniu a deraiat de pe șine. Incidentul a avut loc la intrarea în stația Distrău, din județul Harghita. Important de precizat că circulația în zonă este blocată.

Patru vagoane ale unui tren marfă a deraiat de pe șine, în zona macazelor. Acestea sunt încărcate cu azotat de amoniu.

Situația este între Gheorghe Toplița

„La noi, încărcătura figurează cu îngrășăminte chimice. Sunt patru vagoane deraiate din compunerea unui tren de marfă cu 24 de vagoane, la intrare în stația Ditrău. Stația se află între Gheorghieni și Toplița.

Zona este asigurată, reprezentanții sunt acolo, se vor lua toate măsurile astfel încât să existe cât mai puține efecte negative în urma acestui eveniment. La acest moment nu avem mai multe informații despre cum se va relua circulația pe zona respectivă.

Avem două trenuri de călători care așteaptă, au fost oprite temporar în stațiile adiacente Lazărea și Toplița. Legătura cu călătorii este menținută de șeful trenului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul de marfă este format din două locomotive și 24 de vagoane. Toate vagoanele sunt încărcate cu azotat de amoniu. Trenul circula dinspre Târgu Mureș.

„Este vorba despre un tren tip marfar, compus din 24 de vagoane, 4 dintre ele au deraiat, dar nu sunt răsturnate. Trenul transporta azotat de amoniu ambalat în saci. Zona a fost izolată de ISU Harghira, iar acum aşteptăm reprezentanţii Autorităţii Feroviare de Siguranţă.

Singura problemă este că avem blocate în Topliţa şi Lăzarea două trenuri personal, cu 30 şi respectiv 37 de călători. Eu mă îndrept acum către locul incidentului. Nu sunt răniţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul de Harghita, Adrian-Jean Andrei.

CFR informează că traficul feroviar este oprit temporrar. Mai exact pe secţia Gheorghieni – Topliţa.

”Până la reconfigurarea graficului de circulaţie în zona producerii evenimentului, două trenuri de călători staţionează temporar în gările Lazărea şi Topliţa”, precizează CFR, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top