Connect with us
HIV poate fi invins

Știri

HIV poate fi invins. VESTEA MILENIULUI vine din Thailanda

Este oficial. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat stirea care in prezent face ocolul lumii. Astfel, Thailanda a devenit prima tara din Asia si a doua din lume, dupa Cuba, care elimina transmiterea SIDA (HIV) de la mama la copil.

Oficialul OMS pentru Asia de Sud, Poonam Singh Khetrapal, a vorbit in premiera despre ceea ce crede ca reprezinta „o realizare remarcabila intr-o tara unde mii de persoane traiesc cu HIV”. Conform ultimelor statistici ale ONU, aproximativ 500.000 de persoane traiesc cu virusul HIV in Thailanda, in conditiile in care exista 68 de milioane de locuitori in toata tara.

Totusi, cifrele arata ca situatia din prezent este mai buna decat cea din trecut. In urma cu 25 de ani, exotica tara din Asia de Sud-Est inregistra peste un milion de persoane infectate cu virusul HIV. „Thailanda a aratat lumii ca HIV poate fi invins”, a fost declaratia entuziasmanta a lui Poonam Khetrapal Singh. Motivele de bucurie ale acestuia sunt usor de inteles in conditiile in care, in fiecare an, in regiunea Asia-Pacific, 21.000 de copii se nasc cu HIV si peste 200.000 cresc ulterior cu acest virus.

Citeste si: Medicamentul anticancer care depisteaza rezervele secrete de HIV din organism

Descoperire socanta despre oamenii cu celulele cat mai diversificate

Din cauza celor mentionate mai sus, in anul 2000, Thailanda devenea una dintre primele tari care a oferit tratament gratuit tuturor femeilor gravide seropozitive. Efectele acestei masuri au fost cele scontate, intrucat astfel s-au redus semnificativ posibilitatile de transmitere a teribilului virus. Datele furnizate de guvernul thailandez demonstreaza ca numarul celor care se nasc cu HIV a scazut de la 1.000 in anul 2000 la doar 85 in anul 2015.

Conform datelor puse la dispozitie de specialistii care lucreaza pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproximativ 1,4 milioane de femei infectate cu HIV raman insarcinate in fiecare an peste tot in lume. Fenomenul este prezent mai ales in tarile in curs de dezvoltare si in special in Africa sub-sahariana. In aceste zone, in lipsa unui tratament cu antiretrovirale, intre 15 si 45% dintre femei risca sa transmita virusul HIV copiilor in timpul sarcinii, nasterii sau alaptarii.

1 Comment

1 Comment

  1. patashui

    2016-06-13T14:35:49+03:00 at 14:35

    21.000 de copii se nasc cu HIV si peste 200.000 cresc ulterior cu acest virus. Cum dracu…21000 se nasc si 200000 cresc cu acest virus…chiar sinteti prosti….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top