La capitolul bani nu excelezi, nu au de unde veni mai mulți decât de obicei, dar cât ai, reușești să-i drămuiești așa de bine încât să nu dezechilibrezi nimic. Banii sunt deja stabiliți clar, pe căprării, știi exact cât ai de dat într-o direcție sau alta, și închei luna cu un sentiment de liniște, cum că ai făcut ce trebuia pentru binele tău și al familiei.
De fapt banii au acest rol de a aduce un dram de stabilitate acasă, pentru că sunt pe un nivel suficient de bun ca să nu destabilizezi nimic. Nu e vorba de prosperitate, dar e vorba de securitate financiară, și contează mai mult să te simți pe teren sigur decât să dai iama prin bani.
Nu e o lună prea interesantă în plan sentimental, s-ar putea vorbi de o acalmie binefăcătoare, de o banalitate plăcută, de monotonia de cuplu care vă ajută pe amândoi să vă asumați rolul firesc în cuplu, fără prea multe așteptări, fără evenimente ieșite din comun, fără a ridica ștacheta la maximum.
Tocmai pentru că e liniște, aveți mai mult timp să vă priviți unul pe altul cu detașare, să descoperiți dacă relația voastră rezistă și în astfel de momente, de aparentă banalitate, pentru că iubirea nu e întotdeauna însoțită doar de fluturași și artificii.
Poți descoperi cât de bine vă simțiți împreună și în cele mai mărunte acțiuni, ocupându-vă de cele mai neînsemnate chestiuni de zi cu zi, acasă, deci profită de calmul acesta firesc pentru a privi la relația voastră cu claritate. Acum vă vedeți unul pe altul, așa cum sunteți, nu atunci când ard flăcările în voi, deci bucură-te că mai vin și astfel de clipe de calm cotidian, pentru că așa vă dați seama dacă puteți sta împreună o viață întreagă făcând și… lucruri mici. Faceți curat împreună, faceți piața împreună, discutați nimicuri împreună și așa descoperiți dacă sunteți pe aceeași lungime de undă.
Dacă te plictisești deja vorbind despre fleacuri, ce ai să faci peste 10 ani, oare? Acceptă deci provocarea firescului cotidian în doi ca să vezi cu ce intră fiecare în această poveste.
Nu prea îți place să fii comparat cu alții, ci ai dori să ți se recunoască valoarea fără să ți se dea atâtea exemple în jurul tău. Nu prea dai randament dacă șeful îți dă vreo sarcină dar îți povestește în același timp ce grozav (sau ce prost) s-a descurcat colegul de alături sau cel de dinaintea ta pe același post. Dar n-ai încotro, și comparațiile au rolul lor, acela de a te motiva mai tare, de a arăta că de fapt tu ești cel mai bun, deci chiar dacă ceilalți sunt modele demne de urmat, tu îți poți aduna atât de bine forțele, încât să-i și depășești.
Nu te supăra deci pe toate poveștile motivaționale pe care le auzi în jurul tău – unele în mod direct, altele doar ca simple apropouri – ci folosește-le ca sursă de energie pentru a-i depăși, nu pentru a fi ca ei. Pentru că da, tu poți dovedi că poți fi net superior lor, dar dacă nu le-ai cunoaște valoarea, cum ai ști să-i depășești. De aceea, dacă șefii sau colegii îți tot spun ce a făcut Gică sau Ionică înaintea ta, mai bine taci și-ți vezi de treabă, ca la urmă să le arăți că tu poți fi chiar mai bun decât ei laolaltă.
Acest articol a fost actualizat la: 2019-03-03T21:52:14+02:00 21:52
Acest site foloseste cookies.
Read More