Connect with us
Hușanu (SANITAS): Ministerul Sănătății a renunțat la anexa privind sporurile. Ce se întâmplă mai departe

Știri

Hușanu (SANITAS): Ministerul Sănătății a renunțat la anexa privind sporurile. Ce se întâmplă mai departe

Preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a anunțat că Ministerul Sănătăţii a renunţat la anexa cu sporurile, regulamentul de sporuri urmând să fie adoptat, joi, prin Hotărâre de Guvern.

Potrivit acestuia, joi, 29 martie, regulamentul de sporuri va fi adoptat prin Hotărâre de Guvern, iar din acel moment „niciun ministru al Sănătăţii nu va mai da ordin care să completeze regulamentul adoptat prin hotărâre de Guvern”.

„S-au terminat discuţiile. A venit şi doamna ministru la sfârşit. Nu ştiu dacă e o veste bună sau proastă, dar se renunţă la anexa 10, cea cu sporurile.

Din informaţiile mele, joi, prin hotărâre de Guvern, va fi adoptat regulamentul de sporuri în varianta cu primele anexe, urmând, probabil, la nivel de unitate, nu ştiu dacă la recomandarea ministerului sau pur şi simplu printr-o negociere la nivel de unitate, să se stabilească concret cuantumul sporurilor.

Deci, informaţia este că ministerul nu va mai da, niciun ministru al Sănătăţii nu va mai da ordin care să completeze regulamentul adoptat prin Hotărâre de Guvern. Nu am înţeles exact cum – ori prin recomandare, ori prin negociere, ori la nivel de unitate – să se stabilească acel cuantum al sporurilor”, a precizat Viorel Huşanu.

Câteva sute de persoane, membri ai Federaţiei SANITAS, au pichetat marţi Ministerul Sănătăţii, reclamând condiţiile de muncă şi de salarizare, precum şi plafonarea sporurilor la 30%.

ȘTIRE PE ACEEAȘI TEMĂ: Ministrul Sănătății, declarații de ultimă oră! Ce se va întâmpla cu salariul medicilor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit marţi în Parlament despre situația veniturilor medicilor.

„Trebuie să respectăm legea. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea. Fiecare are dreptul să facă ceea ce doreşte. Noi am făcut nişte propuneri, spunem noi pertinente astfel încât să avem grijă de fiecare angajat din sistemul sanitar începând cu medicii cărora le-a crescut salariul de încadrare şi veniturile nu scad.

Anexa 10 este construită pe baza legii 153 care prevede limitarea sporurilor la 30%. Calculele sunt foarte clare – veniturile medicilor nu scad. Prin această anexa 10 am încercat o echilibrare a veniturilor astfel încât niciun angajat din sistemul de sănătate să nu piardă din venitul avut în februarie 2018.

Această anexă este valabilă pentru anul 2018. Începând cu 2019 când alte categorii de personal vor intra în grila legii 153 diferenţa rămasă va creşte cuantumul sporurilor acordat medicilor”, a afirmat demnitarul.

Pintea a spus că prin aplicarea Anexei 10 nu se minimalizează importanţa medicilor.

Întrebată dacă retrage Anexa 10 ministrul a răspuns negativ.

„Nu minimalizez importanţa muncii medicilor. Acest regulament al sporurilor care se va aplica denotă că ne pasă şi ne preocupăm”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI URIAȘE pentru pacienții care au nevoie de imunoglobulină! Când vin primele doze în România
Probleme grave în sistemul medical de sănătate. Imunoglobulină, solicitată UE și NATO
ATENTAT la sănătatea românilor? Ce se întâmplă cu MEDICAMENTELE. Doar 20 dintre ele…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top