Connect with us
Iarna și-a intrat în drepturi! Ninge în Harghita, iar circulația se desfășoară cu dificultate. De asemenea, în județul Arad...

Știri

Iarna și-a intrat în drepturi: Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri naționale

Iarna și-a intrat în drepturi! Ninge în Harghita, iar circulația pe mai multe drumuri naționale din județ se desfășoară în condiții de iarnă. Drumarii intervin cu material antiderapant.

În acest moment ninge abundent în zonele Odorhei, Praid și Gheorgheni. De asemenea, traficul se face în condiții de iarnă pe DN 13A, Praid-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc, DN 13 B, Praid-Bucin-Gheorgheni, și DN12 (E578), Izvoru Mureșului-Toplița. Stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară până la patru centimetri, iar în zona Odorhei, extracarosabil ajunge până la 20 centimetri.

Iarna și-a intrat în drepturi în Harghita

Adrian Pănescu, șefului de cabinet al prefectului Harghitei, a precizat că se intervine cu material antiderapant și utilaje de deszăpezire. Deocamdată nu sunt înregistrate probleme deosebite. De joi seară până vineri dimineață, drumarii au împrăștiat aproximativ 130 de tone de material antiderapant.

De asemenea, în zonele Corund, Praid și Odorhei se află mai multe echipaje de poliție care fluidizează circulația.

Zăpada de 20 de centimetri în Arad

În județul Arad, zăpadă măsoară 20 de centrimetri pe şosea, în zona staţiunii Moneasa.

”Stratul de zăpadă pe munte este de 35 de centimetri, iar pe şosea are undeva la 20 de centimetri. Problema este că e zăpadă umedă, foarte alunecoasă, ceea ce face circulaţia auto dificilă. Suntem nemulţumiţi de intervenţia necorespunzătoare a utilajelor de deszăpezire, doar unul a fost văzut toată noaptea. Responsabilitatea revine Consiliului Judeţean, care are în administrare drumul judeţean spre Moneasa”, a declarat viceprimarul comunei Moneasa, Raul Groza.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top