Connect with us

Știri

Iași: 12 copii intoxicați la un banchet școlar! Elevii au fost duși de urgență la spital

Cel puțin 12 copii intoxicați la banchetul școlar au fost duși de urgență la spital sâmbătă noapte. Banchetul ar fi avut loc la școală.

Copiii au vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Au fost preluați de două ambulanțe obișnuite și una transport victime multiple.

„Aceste situații pot fi foarte grave mai ales când vine vorba de copii. În astfel de situații grețurile, vărsăturile, durerile abdominale și febra se instalează rapid și pot duce la numeroase complicații.”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru.

Poliția a deschis o anchetă, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și: Vaslui. Copii intoxicați cu ciuperci în localitatea Iana. Mai multe ambulanțe au sosit de urgență

Cinci copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani au ajuns la spital după ce s-au intoxicat, luni, cu ciuperci otrăvitoare pe care le-au cules în cursul zilei.

Mai multe ambulanțe au ajuns în localitatea Iana din Județul Vaslui, după ce o fată și patru băieți au ajuns acasă. Copiii au cules o ciupercă otrăvitoare pe care au gătit-o și apoi au consumat-o.

„Ăla mai mare l-a găsit. L-a prăjt şi l-au mâncat, nu cunoşteau. Au început să plângă, mămica ne e rău, am zis hai la salvare. Ce sperietură am tras, de moarte.”, a dezvăluit mama unuia dintre copii pentru stirileprotv.ro.

Citește și: Fetiță de patru ani, intoxicată cu marijuana după ce a mâncat o prăjitură

„Copiii provin din familii diferite şi se pare că au mers împreună la cules ciuperci. La faţa locului au fost alocate mai multe echipaje medicale care să acorde copiilor primul ajutor”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Te-ar putea interesa și: Peste 50 de copii, spitalizaţi într-un presupus caz de otrăvire

Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă ucrainean a anunțat că cel puţin 51 de copii şi doi profesori au fost transportaţi la spital și sunt suspectaţi de ingerare a unor substanţe otrăvitoare în oraşul Cerkasî, din centrul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat, persoanele în cauză au prezentat simptome precum vărsături, ameţeli şi dureri de cap în timpul unei reuniuni şcolare la care participau peste 400 de persoane. Un număr de 15 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, şi-au pierdut conştienţa în timpul reuniunii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top