Categorii Știri

Iată ce nu știai despre sărut

Sărutul este cel mai frumos mod de a-ți exprima sentimentele. Iată tot ce vrei să știi despre această forma de a-ți arăta afecțiunea!

1. Actul sărutului este extraordinar de sănătos. Acesta îmbunătățește calitatea pielii, stimulează circulația, previne apariția cariilor și te poate scăpa de durerile de cap. În timp ce un sărut pe obraz utilizează numai doi mușchi, un sărut frnțuzesc se spune că pune în acțiune aproximativ 34 de mușchi de pe fața ta. Acestea fiind spune, putem constata că un sărut lung și romantic poate arde până la 5 calorii. Studiile arată că un sărut care durează cel puțin un minut te ajută să arzi 26 de calorii.

CITEȘTE ȘI: LUCRURI CIUDATE PE CARE NU LE ȘTII DESPRE PĂRUL UMAN

2. Endorfinele care se eliberează atunci când te săruți sunt de 200 de ori mai puternice decât efectul drogurilor sau al morfinei. De aici vine și sentimentul de amețeală pe care îl ai după un sărut lung și pasional.

3. Un singur sărut poate transmite aproximativ 278 de tipuri de bacterii. Unul destul de lung îți poate transmite peste 10 milioane de bacterii. Există boli care se pot transmite prin sărut, cum ar fi mononucleoza sau herpesul. În 1997 a existat un caz, în care unei femei i s-a transmis virusul HIV prin sărut. Acestă nenorocire s-a petrecut din cauza faptului că ambii parteneri aveau boli gingivale care se manifestau prin răni deschise.

4. În secolul 16, În Napoli, sărutul în public era pedepsit cu moartea.

5. Știința care se ocupă cu studiul sărutului se numește filematologie și se concentrează pe ceea ce înseamnă sărutul în diverse culturi ale lumii. Există o denumire specifică și pentru teama de sărut – filemafobia.

6. Buzele și buricele degetelor sunt considerate cele mai sensibilepărți ale corpului uman, datorită numărului mare de receptori pe care-l au.

7. Sărutul stimulează secreția de salivă, fapt care este extrem de benefic pentru sănătatea dinților. Saliva ajută la îndepărtarea bacteriilor, descompune placa și previne apariția cariilor.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:13:24+02:00 18:13

Share
Scris de
Huff
Stiri Despre Sarut

Acest site foloseste cookies.

Read More