Connect with us

Știri

Iată cum consumul de alcool îţi ajută vederea

Un stil de viață care implică activitate fizică, dar și un consum ocazional de alcool, a fost asociat unui risc redus de apariție a deteriorării vederii.

Pentru a ajuta la determinarea unor moduri prin care se poate ameliora povara tot mai mare a deteriorării vederii, cercetătorii de la Școala de Medicină și Sănătate Publică de la Universitatea Wisconsin au examinat relația dintre incidența deteriorării vederii și trei comportamente modificabile ale stilului de viață: fumatul, consumul de alcool și activitatea fizică.

Cercetarea a fost condusă în cadrul unui studiu pe termen lung pe un eșantion de aproape 5.000 de adulți cu vârsta între 43 și 84 ani desfășurat din 1988 până în 2013. 6,7% din persoanele sedentare și 2% din cele active din punct de vedere fizic au avut parte de deteriorare a vederii. După ajustări în funcție de vârstă, aceste rezultate au arătat o scădere de 58% a șanselor de apariție a deteriorării vederii în rândul celor care erau activi din punct de vedere fizic, comparativ cu cei care erau sedentari.

Cei 11%  care nu consumau alcool au suferit de deteriorare a vederii, față de 4,8% din cei care consumau ocazional. După ajustări, rezultatele au indicat o scădere de 49% în șansele de a manifesta o deteriorare a vederii în rândul celor care consumau alcool ocazional, față de cei care nu consumau niciodată. Pe parcursul a peste 20 de ani, deteriorarea vederii s-a manifestat în 5,4% din populație.

Deteriorarea vederii cauzată adesea de boli ale ochilor, traume sau o condiție congenitală sau degenerativă, care nu poate fi corectată cu ochelari sau lentile de contact, este asociată unei calități scăzute a vieții.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top