Connect with us

Știri

Iata de ce te ingrasi iarna

Cu siguranta te-ai intrebat de ce iei in greutate in fiecare iarna, mai mult decat in orice alt anotimp. Iata raspunsul!

Este cazul sa nu mai dai vina pe lipsa de vointa pentru toate kilogramele pe care le-ai pus pe solduri in iarna asta. Dupa numeroase studii efectuate oamenii de stiinta au gasit raspunsul. Alaturi de animale, inaintasii nostrii erau nevoiti sa supravietuiasca in timpul unor ierni extrem de lungi si grele, cu o alimentatie extrem de limitata. Din aceasta pricina corpul uman a dezvoltat abilitatea de a retine mai multa grasime in perioada sezonului rece, tocmai ca o masura de siguranta impotriva flamanzirii. In acele vremuri, acesta era un risc mult mai mare decat atacul de cord, obezitatea sau diabetul.

Desi acum nu ne mai confruntam cu aceasta problema, corpul uman a pastrat aceasta abilitate de a retine celulele adipoase ca si metoda de prevenire. Acest bagaj pe care il mostenim de la inaintasii nostri, alaturi de mancarea procesata din zilele noastre, ofera rezultatele pe care nimeni nu le doreste.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca alimentatia pe care noi o avem acum nu se compara nici pe departe cu cea a omului din preisorie, iar acest lucru complica foarte mult situatia. In plus, sa nu uitam ca iarna este practic un festin continuu pentru majoritatea oamenilor. Atat de multe sarbatori si atat de multe mancaruri festive, traditionale, pline de zahar si grasimi, incat corpurile noastre cu greu reusesc sa arda tesutul adipos care se acumuleaza in permanenta pe parcursul acestor luni.

Asadar pana la sosirea primaverii nu fi prea dura cu tine, ci incearca sa iti mentii sanatatea, sa ai o alimentatie corecta si regulata si sa faci macar o ora de sport pe zi. Este aproape inevitabil sa nu pui cateva kilograme pe parcursul iernii, asa ca pastreaza-ti calmul.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top