Connect with us
Ilie Năstase a ajuns din nou în fața Poliției

Știri

Ilie Năstase a ajuns din nou în fața Poliției

Ilie Năstase a ajuns la Poliție în această dimineață. Fostul tenismen a ajuns la Brigada Rutieră pentru a intra în posesia dosarului în care este cercetat. Avocata lui Ilie Năstase a rugat presa să nu mai adreseze întrebări privind procedura de apărare.

Aceasta a mai spus că nu a avut imp să studieze dosarul deoarece abia astăzi au reușit să intre în posesia acestuia.

„Motivul vizitei la Poliție a fost acela că procurorul care instrumenta cazul ne-a admis cererea pe care noi o formulasem, aceea de a studia dosarul. Abia astăzi am ridicat documentele, așa că nu vă pot spune în ce stadiu de cercetare se află.

N-am apucat încă să consult filele dosarului, le avem în format online. Dați-mi dreptul de a nu divulga strategia noastră de apărare, domnul Ilie Năstase a luat decizia de a nu mai face declarații publice în legătură cu acest dosar, decizie cu care am fost de acord”, a declarat Eliza Ene, avocata lui Ilie Năstase.

În luna mai, Ilie Năstase a ajuns la INML pentru recoltare de probe biologice.  Poliţiştii spun că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu poliţiştii, motiv pentru care a fost necesară încătuşarea acestuia şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul.

„A dorit totuşi să se supună unei astfel de testări, rezultatul fiind 0,55 miligrame per litru în aerul expirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării probelor de sânge, aflându-se în prezenţa unei infracţiuni la regimul rutier.

La momentul iniţial, al opririi în trafic şi blocării autoturismului respectiv, fac menţiunea că în sprijinul celor doi colegi iniţiali, au mai venit încă patru colegi, acţionând la locul respectiv un nunmăr de şase poliţişti”, a mai spus Victor Gîlceavă.

Ilie Năstase, două dosare penale în aceeași zi

Ilie Năstase a fost supus şi unei testări pentru a se determina dacă a consumat substanţe stupefiante, rezultatul fiind negativ.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă.

Câteva ore mai târziu, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoselei Ştefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.

„În urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză a prezentat un permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului condus, situaţie în care au fost întocmite acte procedurale pentru cele două infracţiuni, conducerea cu permis necorespunzător categoriei şi conducerea cu permisul de conducere suspendat.

Citește și Dosarul lui Ilie Năstase, trimis pentru completarea probelor

Citește și Ce face Ilie Năstase după ce a rămas fără permis

Deşi la momentul săvârşirii primei infracţiuni, permisul de conducere se reţine în vederea anulării, iar infracţiunea prevăzută în Codul Penal este de conducere cu permisul suspendat, potrivit legislaţiei în vigoare, starea de reţinere a permisului, în situaţia în care acesta nu are valabilitate sau dovada înlocuitoare nu este cu valabilitate este asimilată suspendării”, a mai declarat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Poliţiştii spun că măsura încătuşării a fost luată respectându-se legea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top