Connect with us

Știri

Imagini șocante din timpul Holocaustului. 72 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz

Ziua Internațională de Comemorare a victimelor Holocaustului este în fiecare an pe 27 ianuarie. Cel mai mare lagăr de concentrare nazist – Auschwitz-Birkenau – a fost eliberat în această zi, în urmă cu 72 de ani.

Campanie criminală a lui Adolf Hitler, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a luat viața a șase milioane de evrei.

Din 1942 până 1945, evreii din toată Europa au fost deportați în lagărele de concentrare. Ei au fost transportați cu trenurile și apoi duși în camerele de gazare, unde au fost uciși cu pesticidul Zyklon B.

Primul lagăr de concentrare a fost lagărul Belzec, în apropiere de Lublin, în 1942. Alte cinci centre au fost construite în Polonia ocupată de naziști. Acestea sunt: Chelmno, Sobibor, Treblinka, Maidanek și cel mai mare dintre toate, lagărul de la Auschwitz-Birkenau.

În jur de 1,1 milioane de prizonieri au murit la Auschwitz și circa 90% dintre ei erau evrei.

Încercarea sa de a șterge întreaga rasă evreiască din Europa, în cele din urmă a eșuat. Însă urma crimelor sale se simte și astăzi.

Galerie foto cu imagini șocante din timpul Holocaustului

Berlin, 1933. Trupele Național-Socialiste au defilat cu torțe în afara Porții Brandenburg din Berlin, pentru a sărbători ascensiunea lui Hitler ca și cancelar, pe 30 ianuarie anul 1933.

Berlin, 1934. Un grup mare de evrei, escortat de soldați din Schutzstaffel (SS), sunt luați într-un lagăr de concentrare, în timp ce spectatorii privesc de pe marginea drumului.

Polonia, 1939. Civili polonezi executați de soldații germani, în 1939.

Europa de Est, 1942. Femei și copii duși cu trenul în lagărele morții din Europa de Est de către naziști.

Varșovia, în Polonia ocupată, 1943. Evrei polonezi arestați de naziști în timpul revoltei ghetoului Varșovia.

Lagăr de concentrare Lublin, 1944. Cadavrele prizonierilor au fost dezgropate din lagărul de concentrare din Lublin, Polonia, în 1944, în timpul ocupației naziste a țării.

Auschwitz, 1944. Prizonieri transportați la Auschwitz în Polonia ocupată de naziști în 1944.

Lagărul de concentrare Majdanek, 1944. Prizonieri subnutriți în lagărul de concentrare de la Majdanek așa cum au fost găsiți de trupele aliate în Polonia ocupată în 1944.

Lagărul de concentrare de la Bergen Belsen, 1945. Asistente medicale îngrijesc un prizonier, care a supraviețuit ororilor din lagărului de concentrare de la Bergen Belsen.

Lagărul de concentrare Buchenwald- aprilie 1945. Un medic american arata un cuptor cu gaz din lagărul de concentrare de la Buchenwald.

Lagărul de concentrare Buchenwald, a945. Un evreu maghiar eliberat înfometat este examinat de către medici cehi la eliberarea din lagărul de concentrare de la Buchenwald.

1 Comment

1 Comment

  1. DENIS

    2017-01-28T06:25:42+02:00 at 6:25

    Of Doamne.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top