Connect with us
Imaginile DEZASTRULUI! 2 morţi şi peste 2000 de oameni salvaţi

Știri

Imaginile DEZASTRULUI! 2 morţi şi peste 2000 de oameni salvaţi

Furtuna Harvey a provocat inundații violente în statul american Texas. Orașul Houston a fost grav afectat. Sunt cel puțin 2 morți în furtună, iar pagubele materiale sunt uriașe.

În Houston, au fost surprinse scene dezolante. Serviciile de urgenţă din capitala industriei petroliere americane au transmis unul dintre mesajele cele mai clare trimise pe reţelele de socializare:

”Persoanele care fug din calea inundaţiilor nu trebuie să rămână în podul casei. Dacă ultimele etaje ale locuinţei devin periculoase… urcaţi pe acoperiş”.

Guvernatorul Texasului Greg Abbott a declarat că situaţia este una grază şi se va înrăutăţi, subliniind că pagubele se vor ridica la ”miliarde de dolari”.

Avertizări cu privire la inundaţii bruşte au fost emise în regiune. Meteorologii au atenționat că ”ameninţatrea unor inundaţii catastrofale, fără precedent şi potenţial mortale persistă duminică şi săptămâna viitoare”.

Cel mai puternic uragan care s-a abătut asupra Statelor Unite din 2005 încoace, iar asupra Texasului din 1961, retrogradat între timp ca furtună tropicală, se deplasează cu doar doi kilometri pe oră şi îşi va deversa trombele de apă asupra aceloraşi regiuni.

Uraganul a atins litoralul vineri seara, ca uragan de categoria 4 – pe scală de cinci – însă rafalele sale de vânt pierd din intensitate şi mai ating doar 75 de kilometri pe oră.

Paza de Coastă, care a salvat aproximativ 30 de persoane, a anunţat duminică faptul că a primit 300 de apeluri de salvare din regiunea Houstonului, unde a mobilizat cinci elicoptere de tip MH-65 Dolphin. Ea a cerut ca întăriri elicoptere din New Orleans şi de la Garda Naţională Aeriană.

Harvey a retrezit în Statele Unite traumatismul provocat de Katrina, care a provocat în 2005 o catastrofă umanitară, a ucis 1.800 de oameni şi a distrus cartiere întregi în New Orleans şi în Louisiana vecină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top