Connect with us
Imparatul Akihito a vorbit despre posibila sa abdicare de la tronul Japoniei

Știri

Imparatul Akihito a vorbit despre posibila sa abdicare de la tronul Japoniei

Imparatul Akihito, in varsta de 82 de ani, a vorbit pentru prima oara despre posibila sa abdicare intr-un videoclip. Reactia acestuia vine dupa ce presa internationala a speculat in ultima vreme pe seama abdicarii sale, ba chiar televiziunea nationala a anuntat in urma cu trei saptamani ca acesta se gandeste serios la abdicare.

Acesta a spus ca varsta inaintata l-ar putea impiedica sa isi indeplineasca atributiile constitutionale. Institutia Imparatului are o simbolistica importanta pentru japonezi. In constitutia tarii, rescrisa dupa Al Doilea Razboi Mondial, nu este insa prevazuta posibilitatea abdicarii imparatului.

Akihito s-a nascut pe 23 decembrie 1933 si este actualul imparat al Japoniei. Inainte de ajunge la tronul Crizantemei, a fost print mostenitor timp de 46 de ani, din 1952 pana in 1989. Akihito este cel mai mare fiu si al cincilea copil al imparatului Showa (Hirohito) si al imparatesei Nagako (Kojun). A fost educat si crescut de tutori particulari si a urmat scoala Gakushuin, din 1940 pana in 1952.

Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Ce scrie presa internationala despre Regina Ana

Spre deosebire de ceilalti membri ai familiei, Akihito nu a primit comision in calitate de ofiter de armata. In timpul bombardamentului american de la Tokyo din anul 1945, Akihito si fratele sau mai mic, Masahito, au fost evacuati din oras.

Ce nu stiai despre imparatul Akihito

La moartea imparatului Showa, pe 7 ianuarie 1989, Akihito i-a succedat tatalui sau la tronul Japoniei. Imparatul Akihito a fost operat de cancer la prostata in luna ianuarie 2003, iar din momentul in care a succedat la tron, Akihito a facut eforturi de a apropia familia imperiala de poporul japonez.

Impreuna cu imparateasa, acesta a juns in 18 tari, in vizite oficiale, precum si in toate cele 47 de prefecturi ale Japoniei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top