Atentant terorist in Ansbach, Germania. Cel putin 1 mort si 12 raniti

25.07.2016
Atentant terorist in Ansbach, Germania. Cel putin 1 mort si 12 raniti

Autoritatile germane au calificat explozia din Bavaria drept „atentat” fara a exclude o motivatie islamista, relateaza AFP. „Din nefericire, acesta este un nou atentat”, a spus ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Hermann.

Deflagratia a fost provocata de un dispozitiv exploziv, a declarat reporterilor primarul din Ansbach. Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne bavarez a afirmat ca explozia nu a fost un accident si pare sa fi fost intentionata.

Explozia a avut loc in centrul orasului Ansbach, in jurul orei locale 22.00, nu departe de locul unde trebuia sa aiba loc un festival de muzica la care urmau sa asiste 2.500 de persoane. Evenimentul anulat. Autoritatile nu exclud ipoteza ca evenimentul muzical sa fi fost tinta reala a atentatului terorit.

Atentat in Ansbach, Germania. 12 persoane au fost ranite. Cu doar cateva zile in urma, la Munchen, 10 oameni au murit in urma unui alt atac terorist. Citeste pe larg despre atentatul de la Munchen aici!

Atacatorul sosise din Siria în Germania in urma cu doi ani si beneficia doar de un permis provizoriu de sejur si solicitase azil.

Sirianul locuia la Ansbach si mai incercase de două ori sa-si puna capat zilelor. De altfel, omul fusese internat intr-o clinica psihiatrica. Autoritatile germane nu au descoperit inca de ce si-a propus ca in tentativa de sinucidere sa omoare si alti oameni.

Deflagratia a fost provocata de un dispozitiv exploziv, a declarat primarul din Ansbach. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne bavarez a spus inca din primele momente de dupa nenorocire ca explozia nu a fost un accident si pare sa fi fost intentionata.