Connect with us
MApN anunță că circa 500 de militari americani vor sosi în România, ca parte a angajamentului SUA de apărare a flancului estic al NATO.

Știri

În jur de 500 de militari americani sosesc în România

Ministerul Apărării Naționale anunță că în jur de 500 de militari americani vor sosi în România. Aceștia sunt dotați cu tancuri M1 Abrams şi vehicule de luptă M2 Bradly.

Sosirea militarilor SUA în România este o parte a angajamentului americanilor de a asigura securitatea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

„Militari din Forţele terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat luni, 6 februarie, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve”, transmit reprezentanţii MApN.

Citește și: Putin a ordonat controale la forțele aerospațiale ruse. Vizată este pregătirea pentru luptă

Militarii vor efectua exerciţii de tragere în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan, dar vor participa şi la exerciţiile multinaţionale ce vor avea loc anul acesta, împreună cu militari români, din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, mai arată MApN.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top