Știri

Patriarhia a făcut anunțul în scandalul Pomohaci – Ce a făcut preotul în trecut

Preotul și cântărețul de muzică populară Cristian Pomohaci este acuzat că ar fi făcut mai multe avansuri sexuale unor minori. Patriarhia a vorbit pentru prima oară despre acest scandal, după ce pe Internet a apărut o înregistrare în care Pomohaci i-a făcut avansuri unui tânăr de 17 ani.

Ce acuzații i se mai aduc lui Pomohaci

Pomohaci este unul din cei mai iubiți artiști și preoți din România, iar acțiunile sale au fost mereu în vizorul presei. Despre el se zvonea că practica ritualuri de exorcizare, însă nimic nu a putut fi dovedit până la urmă.

Ziarul de Cluj susține că despre Pomohaci se știa de mult că ar fi homosexual, însă nu au existat niciodată dovezi, iar acest aspect nu interesa pe nimeni.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a avut o intervenție telefonică la un post de televiziune unde a afirmat că în ultimii 4 ani Pomohaci a avut o serie de abateri disciplinare, dar niciuna nu avea vreo legătură cu hărțuirea sexuală.

„Dacă înregistrarea se dovedește a fi autentică, se vor lua măsuri”, a declarat Bănescu.

„Nu putem vorbi despre Pomohaci ca despre un cuceritor în serie, așteptăm rezultatul anchetei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

CITEȘTE ȘI: Cristian Pomohaci, criticat pe Facebook dupa ce s-a pozat langa Ileana Ciuculete

„Fiind un foarte cunoscut cântăreț de muzică populară, activitățile paralele nu s-au intersesctat mereu în cel mai fericit mod cu preoția, astfel că acesta pleca neanunțat, dar s-a așteptat permanent o îndreptare a sa”, a spus Bănescu.

Din această cauză Pomohaci a ajuns în vizorul Arheipiscopiei din Alba-Iulia și a fost sancționat. A fost dus la o mănăstire din epahia respectivă, a mai spus Bănescu.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-06-26T14:41:14+03:00 14:41

Vezi comentarii

  • vedeti-va de treaba voastra ! niste mizerii umane nu stiu altceva decat sa defaimeze si sa faca rau...va sta in gat biserica si popii dar sa nu va mire cand veti plati pentru cele facute,mai devreme sau mai tarziu tot veti plati

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More