Connect with us
Incendiu în Agigea. Pompierii s-au luptat 7 ore cu flăcările

Știri

Incendiu în Agigea. Pompierii s-au luptat 7 ore cu flăcările

Un puternic incendiu în Agigea le-a dat bătăi de cap pompierilor aseară. Aceștia s-au luptat cu flăcările aproape șapte ore.

Incendiul a izbucnit la o hală de lângă primăria din Agigea. În acea hală erau depozitate bărci, motoare și butelii. Intervenția pompierilor a fost una extrem de dificilă. Timp de mai multe ore, exista riscul ca focul să se extindă la locuințele din apropiere sau să se producă o explozie.

Hala care a ars a fost distrusă în proporție de 95%, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Focul a afectat o suprafață de 500 de metri pătrați, scrie news.ro.

Focul a făcut scrum o barcă cu motor peridoc și mai multe aparate mecanice, precum și mobilierul aflat în depozit. Pirotehniștii au reușit să salveze 16 butelii cu propan sau acetilenă, patru cu oxigen și o altă barcă cu motor. Pompierii au salvat și diverse utilaje și anvelope.

Focul a fost stins în jurul orei 1 și 40 de minute, adică la 7 ore de la declanșarea incendiului. Cauza incendiului rămâne incertă. Aceasta e în curs de cercetare. De asemenea, urmează a se stabili valoarea pagubelor provocate de incendiu.

La stingerea incendiului au participat 6 autospeciale. În primele minute au ajuns două autospeciale cu spumă și apă, iar apoi ai mai sosit 4 mașini întrucât pompierii au reevaluat gravitatea incendiului.

Buteliile din interiorul halei puteau exploda în orice moment, potrivit pompierilor trimiși de ISU Dobrogea.

Ora și incendiul, ieri

A fost ziua incendiilor. Ziua a început cu un puternic incendiu la groapa Glina de la marginea Capitalei. Pompierii s-au chinuit să stingă flăcările mai bine de 12 ore. Un alt incendiu, ceva mai minor, s-a produs la pensiunea Rockers din Sasca Montană, județul Caraș Severin.

CITEȘTE ȘI: Incendiu în Oakland, California. 9 morți într-un depozit făcut discotecă. 25 de dispăruți – UPDATE

Cel mai puternic incendiu înregistrat în acest weekend a avut loc în California, unde 9 persoane au murit într-un depozit făcut discotecă. Incendiul la care a participat o formație muzicală seamănă izbitor cu tragedia din Colectiv din 2015.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top