Connect with us
Avocatul clubului Bamboo susține că incendiul a fost provocat de persoane necunoscute. În urma incendiului, clubul Bamboo a ars în întregime

Știri

INCENDIU BAMBOO: Avocatul clubului susține că incendiul a fost provocat de o mână criminală

Avocatul clubului Bamboo susțină că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Potrivit lui Cătălin Dancu, angajaţii clubului ar fi semnalat prezenţa unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în prezent ca depozit.

”A avut loc o audiere despre cum au decurs evenimentele în acea seară, s-au lămurit şi procurorii despre măsurile de protecţie şi siguranţă din club. Datele confirmă că incendiul a fost pus din zona fostei săli de fitness de către persoane necunoscute aflate în acea zonă. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă.

Nu este adevărată nicio susţinere privitoare la faptul că incendiul ar proveni ca urmare a fumatului în incinta clubului. Toţi angajaţii au intervenit şi persoanele clienţi care fumau fie imediat au fost obligaţi să stingă ţigările fie au fost evacuaţi, pentru că clubul Bamboo deţine un loc privat în care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie să se fumeze în club”, a afirmat Dancu după audierile de la Poliţia Capitalei.

Dancu susține că focul a fost provocat intenționat și că a cerut procurorilor să elibereze imaginile de pa camerele de supraveghere.

”Asta se cere acum de către procurori. Am dat nişte date şi informaţii faţă de persoane pe care noi le considerăm ca şi echipă de lucru străine clubului. Era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, fosta sală de fitness. Toate datele duc în acea direcţie pentru izbucnirea incendiului”, a spus avocatul.

Potrivit acestuia, angajații din Bamboo erau instruiți în acțiunea în caz de incendiu.

”Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajaţi care au fost instruiţi în stingerea incendiilor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De altfel, au fost peste 700 de persoane în club care în mai puţin de 6 minute au fost evacuate în condiţii de securitate pentru că toţi au ascultat de instrucţiunile personalului”, a spus el.

Cătălin Dancu: Angajații clubului au sesizat persoane străine într-o zonă interzisă

Dancu a precizat că mai mulți angajați ai clubului au semnalat prezența unor persoane suspecte într-o zonă folosită ca depozit.

”Sunt martori, angajaţi ai clubului care au sesizat administratorii că sunt persoane străine în acea zonă unde în mod normal nu aveau ce căuta, pentru că este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sală de fitness, acum era nefuncţională, era o sală de depozit şi în mod normal aceştia nu aveau ce căuta în această zonă. Vizavi era un ballroom, o petrecere privată şi ospătarii cred că acele persoane provin din sala în care se desfăşura celălalt eveniment”, a precizat avocatul.

Anchetatorii au fost duminică la locul incendiului însă nu au putut investiga structura deoarece focul nu a fost încă stins în întregime.

„Din păcate, structura şi locul nu ne permit să intrăm. Pompierii care sunt prezenţi de ieri (sâmbătă – n.r.)  aici nu au declarat lichidat incendiul, deci nu se poate pătrunde. Am fost şi ieri, am venit şi azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru a putea intra şi a ne desfăşura activităţile specifice, în special cercetarea la faţa locului”, au declarat anchetatorii.

Din datele colectate până în acest moment, procurorii nu consideră că focul a fost pus intenționat.

„Luăm în calcul toate variantele posibile. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat, dar cercetarea în ceea ce priveşte structura, locul de unde a pornit incendiul, încă nu a început. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizată cea mai bună ipoteză de lucru”, au precizat ei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top