Connect with us
Incendiu de proporții în Oradea! Aproape 100 de pompieri au intervenit de urgență

Știri

Incendiu de proporții în Oradea! Aproape 100 de pompieri au intervenit de urgență

Aproape 100 de pompieri militari au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs duminică la o clădire aparţinând unei societăţi comerciale situate pe strada Uzinelor din Oradea.

Societatea se ocupa cu fabricarea de piese şi subansamble auto, a anunţat luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana.

În urma producerii evenimentului, nu au existat persoane rănite, a precizat sursa citată.

Potrivit comunicatului remis de purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca, incendiul în hala de fabrică din parcul industrial a fost semnalat, duminică, la ora 13,50, prin numărul unic de urgenţă 112.

La locul evenimentului s-au deplasat cinci echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi Gărzii de Pompieri 1 Mai.

Care, după efectuarea recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent în interiorul clădirii şi la acoperişul acesteia.

Flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în clădire şi de vântul puternic, ameninţând să se propage la întreaga hală şi la spaţiul de producţie al societăţii comerciale.

Acţiunea de stingere a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile aflate în construcţia afectată (materiale plastice, deşeuri carton etc.), ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum.

Dar şi de lipsa surselor de apă de pe amplasament, alimentarea autospecialelor realizându-se în sistem releu de la trei societăţi comerciale din apropiere, respectiv, în navetă, de la alţi doi operatori economici.

Dată fiind amploarea incendiului şi condiţiile dificile de desfăşurare a operaţiunii, inspectorul şef, colonel Caba Sorin Mihai, care a coordonat şi condus operaţiunea în teren, a ordonat suplimentarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie, astfel că au fost mobilizaţi 99 de pompieri pentru lichidarea focarelor, respectiv pentru împiedicarea propagării flăcărilor la întreaga clădire.

Ei au acţionat cu opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime. La locul intervenţiei au fost mobilizate şi echipajele care încadrează autospeciala de transport personal şi victime multiple (ATPVM). De asemenea, şi autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN). De asemenea, şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea a participat.

În jurul orei 16,15 incendiul a fost localizat, dar forţele de intervenţie au acţionat pentru lichidarea acestuia, până în jurul orei 18,40.

După stingerea incendiului, echipajele de pompieri militari au acţionat în continuare pentru identificarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative, până în jurul orei 21,00.

În vederea prevenirii unor situaţii de urgenţă generate de reizbucnirea incendiului la obiectivul afectat, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu echipaj complet a rămas la locul intervenţiei pentru asigurarea/supravegherea zonei până în dimineaţa zilei de luni, în jurul orei 06,35.

Au ars tone de materiale în incendiul din Oradea

Au ars, la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, aproximativ două tone pungi expandate şi materiale plastice, circa 2.000 de litri ulei hidraulic, aproximativ 10 tone deşeuri din plastic, iar la etaj, aproximativ două tone repere din plastic şi circa 4 tone deşeuri din carton.

Cuantumul estimativ al pagubelor şi cauza probabilă a evenimentului urmează să fie stabilite de către o comisie specializată, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Poliția are un suspect! Cine este vinovatul pentru incendiul din Rusia, soldat cu cel puțin 64 de morți
Incendiu puternic pe platforma fostei rafinării Astra! De la ce a pornit totul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top