Connect with us
Incendiu de proporții în Pakistan se soldează cu 11 morți și 50 de răniți. Deflagrația s-a petrecut în bucătăria unui hotel din Karachi.

Știri

Incendiu de proporții în Pakistan: Zeci de victime

Incendiu de proporții în Pakistan se soldează cu 11 morți și 50 de răniți. Deflagrația s-a petrecut în bucătăria unui hotel din orașul de pe Coast Oceanului Indian, Karachi. Conform autorităților pakistaneze, incendiul s-a iscat în această dimineață. Până la această oră nu există informații legate de un potențial vinovat.

Incendiu de proporții, stins cu greutate

Incendiul pare să fi început în jurul 8:30 (ora locală) și a durat în jur de o oră, inclusiv datorită pregătirii și echipării modeste a pompierilor din zonă.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi montate în interiorul hotelului au surprins zeci de turiști alergând haotic pentru a se salva. Conform Reuters, cei cazați la etajele superioare ale imobilului au găsit o metodă ingenioasă pentru a ieși din hotel până la apariția autorităților. Aceștia s-au folosit de cearșafurile de pe pat, pe care le-au înnodat și le-au folosit drept scară.

Reacția autorităților

Primarul orașului de coastă, Waseem Akhtar s-a declarat îndoliat pentru tragedia petrecută în această dimineață. El a dat asigurări că o amplă anchetă va fi efectuată pentru a stabili modul de producere al catastrofei.

Deflagrația din această dimineață a scos în evidență standardele de siguranță extrem de reduse care caracterizează majoritatea imobilelor din Pakistan. Informațiile apărute până acum converg asupra faptului că hotelul în cauză era deficitar la nivel de prevenție contra incendiilor. Totodată, vechimea clădirii și lipsa investițiilor în modernizarea acesteia ar putea constitui alte motive pentru dezastrul petrecut.

Incendiu în Oakland, California. 24 morți într-un depozit făcut discotecă. 25 de dispăruți – UPDATE

Până la această oră, surse locale confirmă că nu au existat victime de altă origine decât pakistaneză. 65 de victime s-au înregistrat, însă este posibil ca numărul lor să crească. Majoritatea persoanelor aflate în hotel în momentul propagării incendiului au fost intoxicate cu fumul gros ce a cuprins întreaga clădire.

Deși o metropolă activă, orașul Karachi, cel mai mare din Pakistan are încă probleme mari cu clădirile vechi care nu se ridică la standardele moderne.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top