Știri

Incendiu în Asău, județul Bacău. 175 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

175 de pompieri, pădurari și voluntari intervin astăzi, 22 aprilie 2018 în localitatea Asău din județul Bacău.

Incendiu în Asău: situația e destul de gravă

Un puternic incendiu a izbucnit pe șase hectare și s-a degajat foarte mult fum. Accesul în zona incendiului de litieră este unul extrem de greu, terenul fiind unul accidentat.

Sunt multe focare depistate de pompieri, motiv pentru care s-a activat codul roșu. Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a vorbit pentru agenția News.ro și a declarat că incendiul a izbucnit de ieri, 21 aprilie.

„Iniţial, apelul sosit pe 112 anunţa incendiu de gebetaţie, dar colegii sosiţi la faţa locului au constatat că este vorba despre litieră.

Până la finalul zilei au acţionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanţi ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Asău şi 31 de jandarmi”, a declarat Andrei Grecu.

Au fost suplimentate forțele în teren, unde nu au intervenit doar pompierii, ci și pădurari și voluntari numeroși.

Incendiul are loc într-o pădure mixtă, foioase și conifere, pe o suprafață însemnată.

„Aprovizioonarea cu apă se realizeză din surse naturale, nu există o problemă în acest sens. Dificil este încă accesul în zonă, terenul fiind foarte accidentat, iar pădurea deasă”, a mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Deocamdată, pompierii reușesc să țină sub control incendiul și fac tot posibilul pentru ca acesta să nu afecteze mai multe terenuri.

În zona de manevră s-au descoperit recent elemente de muniție neexplodată. Pentru protecția echipajelor din misiune, la fața locului au ajuns și pirotehniști.

Ieri, 21 aprilie, personalul calificat a identificat printre altele 2 cartușe calibru 7,92 milimetri.

Share
Scris de
Șuta Daniel

Acest site foloseste cookies.

Read More