Connect with us

Știri

Incendiu în București: Un bloc cu 50 de apartamente a luat foc

Un incendiu devastator a avut loc în această noapte în sectorul 5 din Capitală. Un bloc cu 50 de apartamente a fost mistuit de flăcări.

Blocul respectiv nu are autorizație de construcție. Oamenii spun că au cumpărat de ani de zile, dar dezvoltatorul nu le-a făcut nici acum acte.

Trei oameni au fost răniți, dintre care doi pompieri. Cei mai mulți au reușit să iasă singuri din clădire, alții au fost evacuați de salvatori.

Imobilul ar fi luat foc de la un depozit de lemne aflat chiar lângă. Flăcările s-au extins imediat.

Raed Arafat: „Blocul este atipic. Are o singură scară în interior, în mijloc, iar la dreapta și la stânga ei sunt apartamente la fiecare etaj. Nu avem la acest moment nicio persoană grav rănită”.

Pompierii încearcă să afle acum cauzele incendiului devastator.

Oana Mogoș, reprezentant DGASMB: „Nu sunt eu în măsură, dar presupun că, în primul rând, le vom asigura o masă acestor persoane, apoi le vom asigura adăposturi. Niciodată nu am mai văzut așa ceva, dar în viață, cât trăiești, înveți. Le-aș spune oamenilor să aibă curaj că vom face tot posibilul să fie ok și că nu vor rămâne în stradă. Trebuie luate datele de identificare, există un întreg proces și vom încerca cazarea lor într-un centru”.

Detalii șocante legate de constructorul imobilului care a luat foc în Capitală . A făcut 20 de blocuri fără taxe

Scandal uriaș în Capitală, după ce a luat foc un bloc cu 54 de apartamente. A fost ridicat fără autorizație de construcție. Locatarii susțin că nu au acte de proprietate, deși au dat banii.

Cel care le-a vândut e un apropiat al clanului Cămătaru, reținut pentru evaziune fiscală acum câțiva ani, după ce a construit pe persoană fizică 20 de blocuri și a vândut 500 de apartamente fără să plătească taxe.

„Am făcut acte acum 5 ani și jumătate, acte de promisiune bilaterală, de vânzare-cumpărare, printr-un cabinet de notariat. Această promisiune e făcută în așa fel încât dacă eu, ca locatar, nu plătesc trei rate consecutiv, pierd și taxa, pierd și banii. Acest bloc a avut certificat de urbanism, care a avut valabilitate un an, domnul dezvoltator, Ioniție Ilie, spunându-ne că e în lucru autorizația de construcție. Noi l-am tot ajutat să obțină această autorizație, dar nu s-a putut.

Situația e disperată. Etajele 3 și 4 sunt scrum, acoperișul e scrum, e inundat peste tot. Totul e sub orice critică. Nu se mai poate locui. La demisol este apă multă, oamenii sunt disperați, nu au unde să doarmă”, a explicat o locatară a blocului respectiv din sectorul 5.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top