Connect with us
Incendiu în Centrul Vechi din Bucureşti, duminică dimineaţa

Știri

Incendiu în Centrul Vechi din Bucureşti, duminică dimineaţa

Un incendiu produs în Centrul Vechi al Capitalei, la primele ore ale zilei de duminică, a produs spaimă printre bucureştenii din zonă.

Incendiul, care a izbucnit duminică dimineaţă, la podul unei clădiri de pe strada Smârdan, a fost stins, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov.

Incendiu a izbucnit la podul unei clădiri de pe strada Smârdan, folosită ca spaţiu de depozitare, iar focul s-a extins şi la acoperişul unui alt corp de clădire. Conform ISU Bucureşti-Ilfov, persoanele din imobilele învecinate au fost evacuate, nefiind înregistraţi răniţi.

La faţa locului au ajuns nouă autospeciale de stingere, pompierii acţionând atât de la înălţime, cu autoscara, cât şi prin interiorul clădirilor afectate. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti- Ilfov, Daniel Vasile, anunţa la debutul intervenţiei că accesul în zonă a fost restricţionat şi că a fost sistată furnizarea gazului în perimetrul respectiv.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a precizat că specialiştii vor stabili ulterior finalizării intervenţiei pompierilor dacă se impune relocarea familiilor.

„Aşteptăm finalizarea intervenţiei pentru a intra împreună cu ISC, specialişti de la Primăria Capitalei, Poliţie şi toate instituţiile abilitate, pentru a vedea dacă se impune evacuarea cetăţenilor şi mutarea lor în locuinţe de necesitate pe care Primăria Capitalei le are disponibile.

Nu ştim deocamdată care este starea clădirii, în care locuiau aproximativ 17 familii. A ars acoperişul, dar nu ştim căt de afectată este clădirea în integralitatea ei”, a spus Speranţa Cliseru.

Ea a menţionat că intervenţia pompierilor a fost promptă şi „foarte bine organizată”, existând un acces bun al echipajelor ISU în vederea stingerii incediului, deoarece autospecialele au fost plasate atât pe str. Smârdan, cât şi pe str. Şelari.

Reacţia primăriei Capitalei la incendiul din Centrul Vechi

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat la rândul său că în cazul în care se impune o relocare a familiilor din locuinţele afectate de incendiu, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie spaţiile necesare.

„În jurul orei 5.00, prin dispeceratul 112 s-a anunţat un incendiu care a avut loc pe str. Smârdan. Cauzele deocamdată nu sunt stabilite. Se analizează la acest moment dacă acele clădiri sunt afectate.

Dacă sunt afectate, proprietarii vor fi relocaţi în locaţii pe care le vom pune la dispoziţie din partea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru astfel de situaţii”, a precizat el pentru AGERPRES.

Aurelian Bădulescu a menţionat că incendiul a pornit de la o clădire care nu necesita consolidare.

Citeşte şi: Incendiu la Piscu, Galați: 14.000 de baloți de paie în flăcări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top