Știri

Incendiu într-un bloc din București. 90 de persoane au fost evacuate de urgență

Un incendiu s-a produs, sâmbătă dimineaţă, într-un bloc din Capitală. 90 de persoane au fost evacuate de urgență, din cauza fumului.

Mai multe cabluri electrice au ars și au degajat un fum dens. Aproape jumătate dintre oameni au ieşit singuri afară. Ceilalţi au avut nevoie de ajutor și au fost scoşi de pompierii care au intervenit cu 16 autospeciale, scări şi ambulanţe.

Incendiul s-a produs la un bloc de 11 etaje de pe Splaiul Independenţei, din Capitală şi a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 în jurul orei 5.20. Este anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealu Spirii” Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Cel mai probabil, o defecțiune electrică a declanșat incendiul, însă până acum nu a fost stabilită o dată exactă.

”Fumul s-a degajat pe casa scării şi au fost 50 de locatari care s-au evacuat singuri. Pe 40 i-am evacuat noi, fie pe exterior cu autoscara fie pe interior”, a declarat Daniel Vasile.

Potrivit sursei citate, au intervenit opt autospeciale de stingere, trei autoscări, trei ambulanţe SMURD şi două autospeciale pentru victime multiple.

Locatarii au fost adăpostiți în ambulanțe, după incendiu

Acestea din urmă au fost folosite pentru adăpostirea persoanelor evacuate pe timpul intervenţiei. Printre locatari, s-au aflat şi copii foarte mici. Pentru că afară era frig, persoanele au fost adăpostite în acele ambulanțe.

Citește și: Cutremur România: 3.7 grade pe scara Richter

Din fericie, nu au existat victime în urma incendiului.

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More