Connect with us
Incendiu izbucnit la un hotel din stațiunea Venus

Știri

Incendiu izbucnit la un hotel din stațiunea Venus

Clipe de groază pentru aproape 30 de turiști care își petrec vacanța în stațiunea Venus. Un incendiu a izbucnit în această dimineață în camera tehnică a unui hotel din staţiunea Venus.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la un boiler din camera tehnică, înregistrând o degajare foarte mare de fum. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, la un incendiu izbucnit la camera tehnică a hotelului Ammon din Venus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, două autospeciale ale pompierilor, au intervenit marţi dimineaţă pentru stingerea incendiului.

Incendiu la un hotel din stațiunea Venus

Acesta se manifesta în camera tehnică a hotelului Ammon, din staţiunea Venus, focul fiind generat de un echipament tip boiler, pentru încălzirea apei.

„La incendiul de la hotelul din Venus au intervenit dou autospeciale de stingere de la Secţia Mangalia şi o ambulanţă SMURD. În hotelul, cu trei etaje, erau cazate aproximativ 28 de persoane care au fost evacuate în siguranţă de către personalul de serviciu, până la sosirea pompierilor şi din informaţiile transmise de la faţa locului, incendiul se manifesta la un boiler în camera tehnica de la subsol, cu degajare mare de fum”, a declarat Anca Chiriţă.

Potrivit martorilor, focul a fost stins la ora 9.35, la aproximativ 15 minute de la începerea intervenţiei.

În acesta caz o fost deschisă o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor care au dus la izbucnirea incendiului.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că punctele de prim-ajutor ale pompierilor au devenit operaţionale în şapte dintre staţiunile de pe litoralul românesc. Totul prin dislocarea de personal operativ din 14 judeţe, peste 200 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, pe litoral.

Bazele IGSU de pe litoral au devenit operaționale

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

Citește și Olt: Incendiu în Coteana, într-o casă în care locuiau șapte oameni

Potrivit IGSU, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, în perioada 10 iunie – 15 septembrie, inspectori de specialitate din mai multe judeţe participă, alături de colegii constănţeni, la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor.

Tehnica specifică de intervenţie – ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate, motociclete SMURD – va susţine misiunile orientate spre siguranţa celor care aleg să-şi petreacă timpul liber pe litoral.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top