Connect with us
Incendiu la metrou, la Timpuri Noi

Știri

Incendiu la metrou, la Timpuri Noi: UN TREN A LUAT FOC. Evacuare de urgenta

Eveniment incredibil in aceasta dimineata, la statia de metrou Timpuri Noi. Un tren de metrou a luat foc chiar in timpul mersului, in jurul orei 6:45. Din cauza celor intamplate, calatorii au fost evacuati de urgenta intr-o zona sigura. Fumul a fost atat de dens incat a ajuns pana la Piata Unirii. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, iar calatorii au fost transportati cu urmatorul tren, conform b1.ro.

Acesta este cel de-al doilea incident care afecteaza metroul bucurestean in aceste zile. Un incendiu a izbucnit marti intre statiile Piata Victoriei si Aviatorilor. Atunci, focul a fost generat de un scurtcircuit produs la cablul care izoleaza sina de metrou. Pompierii care au intervenit au reusit sa stinga focul fara incidente, ceea ce a permis reluarea circulatiei, dar cu unele restrictii de viteza.

„La acest moment s-a reluat circulatia intre Pipera şi Piata Victoriei 1 pe firul 1, s-a redeschis statia Piata Victoriei 2. Se lucreaza la schimbarea izolatorului şi in circa 30 de minute se va relua circulatia şi pe aceasta portiune, cu restrictie de viteza. Cerem scuze calatorilor pentru disconfortul creat”, transmiteau reprezentantii Metrorex in legatura cu cele intamplate in aceasta saptamana.

„In aceasta dimineata (n.r. 0 – marti), la ora 10:03, prin apel 112, a fost semnalat fum in tunelul de metrou dintre statiile Piata Victoriei si Aviatorilor. Apelul a fost facut de catre conductorul unei garnituri de metrou care se deplasa pe directia Piata Victoriei – Aviatorilor.

Avand in vedere ca fumul se manifesta intre cele doua statii de metrou, au fost constituite dispozitive de recunoastere si interventie, in ambele statii, astfel: la Piata Victoriei intervin trei echipaje de prim-ajutor, o unitate de terapie intensiva mobila, o autospeciala de descarcerare grea si trei autospeciale cu apa si spuma, iar dinspre Aviatorilor, trei echipaje de prim-ajutor si trei autospeciale cu apa si spuma.

Incendiul a avut loc la 150 de metri de statia Victoriei, sensul spre Aviatorilor, unde au ars doi metri liniar de izolator de la sina de metrou. Nu exista persoane ranite, iar calatorii care se aflau in cele doua statii au fost evacuate, precum si cei care se aflau in garniturile de tren. Incendiul a fost lichidat si in acest moment se intervine pentru restabilirea conditiilor normale de trafic”, transmitea si Departamentul pentru Situatii de Urgente pe Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top