Connect with us

Știri

INCENDIU toxic la o fabrică din Orăştie! 300 de persoane evacuate

UPDATE MIERCURI 8:50 Este stare de alertă la Orăștie. Aproape 400 de oameni au fost evacuați, din cauza incendiului izbucnit marți la o fabrică de vopseluri. Fumul este toxic, iar calitatea aerului este monitorizată din oră în oră.

O persoană a fost grav rănită şi patru s-au intoxicat cu fum, în urma unui incendiu produs, marţi după-amiază, la o fabrică de vopseluri din Orăştie, judeţul Hunedoara.

Rănitul a fost transportat la spital, iar pompierii încearcă să stingă flacările.

Autorităţile locale din Orăştie au decis marţi seară evacuarea a aproximativ 300 de persoane care locuiesc în blocurile aflate în zona fabricii de vopseluri din oraş cuprinsă de un incendiu puternic, măsura fiind luată din cauza cantităţii mari de furm, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Sursele citate au precizat că sunt evacuaţi în special copiii şi femeile din cinci blocuri cu şase scări, fiind vorba despre aproximativ 300 de oameni.

Un grav incendiu a izbucnit marți, după prânz, la o fabrică de vopseluri din Orăștie. Din primele informații reiese că cinci persoane au fost rănite.

UPDATE 18:00 Din primele informaţii, o persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la spital, alte patru persoane fiind intoxicate cu fum. Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului, iar pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să-l stingă.

”Intervenţia este dificilă din cauza flăcarilor mari, a temperaturilor ridicate din cauza arderii şi a degajărilor mari de fum”, au transmis reprezentanţii IGSU.

UPDATE 17:45 Pompierii hunedoreni intervin cu 6 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD și 4 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judean Hunedoara. La faţa locului a fost solicitat si un elicopter SMURD.

Pentru lichidarea focului au acționat patru autospeciale și 16 subofițeri și un ofițer ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Focul se manifestă la o tocătură de lemn amplasată în curtea fabricii.

„Incendiul a fost localizat. Pentru lichidarea acestuia se acționează de către Garda de Intervenție Sebeș cu trei autospeciale, o altă autospecială fiind trimisă de la Alba Iulia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu Dumitrescu.

Cauza izbucnirii focului urmează să fie stabilită după lichidarea incendiului

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn.

https://www.facebook.com/florin.beschiu/videos/2353290968230052/

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș.

Citeşte şi Înregistrare TERIFIANTĂ cu uraganul Irma. Este INCREDIBIL cum se aude

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top