Connect with us
Incendiu la o vulcanizare în Timișoara

Știri

Incendiu la o vulcanizare în Timișoara

Incendiu puternic în Timiș. Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o vulcanizare auto din Timişoara. Până la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul s-a extins.

Un incendiu puternic, izbucnit la o vulcanizare din Calea Girocului din Timişoara, a creat panică printre locuitorii din zonă. Focul s-a extins imediat şi la o casă din apropiere. Lipsa hidranţilor a dat mari bătăi de cap pompierilor.

Șapte maşini de pompieri au ajuns în viteză la faţa locului. Focul a fost însă atât de puternic, încât şi vulcanizarea, dar şi mansarda unei case au ars în întregime.

Pentru stingerea incendiului am intervenit cu șapte autospeciale de la trei subunităţi din județul Timiş cu 28 de subofiţeri şi trei ofiţeri. Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată şi din cauza lipsei hidranţilor în zonă.

După două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze focarele de incendiu. Urmează ca acum să stabilească de la ce a pornit focul. Nu s-au înregistrat victime.

„ISU Banat a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o vulcanizare. Până la sosirea echipajelor, incendiul s-a propagat la două case de locuit. Dar nu sunt victime, ci doar pagube”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Elena Megherea.

La locul incendiului au intervenit şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj SMURD, 25 de pompieri, precum şi un echipaj de poliţie. Cauza incendiului va fi stabilită în cursul zilei de luni.

Evacuări în California în urma unor incendii

Autorităţile locale au declarat stare de alertă în California şi au dispus duminică mai multe evacuări în urma incendiilor care, înteţite de rafalele violente de vânt şi de temperaturile ridicate, au cuprins sute de hectare, informează AFP.

Cel mai recent incendiu, declanşat sâmbătă în comitatul Yolo situat la nord-est de San Francisco, cuprinsese duminică după-amiază 9.000 de hectare fără să poată fi ţinut sub control, potrivit autorităţilor californiene.

Peste 100 de camioane şi circa 10 elicoptere au fost mobilizate pentru a stinge flăcările, care s-au extins duminică după-amiază în comitatul vecin, Napa.

Un alt incendiu, ”Pawnee Fire”, în comitatul Lake, a cuprins 5.726 de hectare, iar autorităţile reuşiseră duminică să-l ţină sub control în proporţie de 73%. ”Waverly Fire”, în comitatul San Joaquin, a afectat 4.977 de hectare şi era ţinut sub control în proporţie de 75%.

Incendiile de anul trecut au fost cele mai devastatoare din istoria Californiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top