Connect with us
Incendiu la un grajd în care se află mai multe animale, care aparțin de Circul Globus. Pompierii intervin să le salveze.

Știri

Incendiu la Circul Globus: 11 animale au murit, printre care tigri, câini și pisici

Incendiu la un grajd care aparținde de Circul Globus, joi 12 ianuarie. Mai multe animale, printre care cinci lei și tigri sunt în pericol de moarte. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri pentru a încerca să stingă glăcările și să salveze animalele. Intervenția a fost una dificilă, din cauza zăpezii. Focul a fost stins, însă 11 animale au murit.

Tigri, câini și pisici, morți în incendiu

Update, ora 9:53: Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, declarații despre incendiu:

”Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainiene”, a mai afirmat el.

”Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a spus Victor Coman.

Update, ora 8:29: Purtătorul de cuvânt ISU București a declarat că au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri şi trei câini. Pompierii au reușit să salveze  peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

Update, ora 7:58: Din păcate, în urma incendiului mai multe animale au murit. Vorbim de doi tigri, pisici și câini.

Știre inițială: La ora transmiterii acestei știri, focul încă se manifestă.

„Incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi se manifestă pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale în care se află cinci lei şi tigri. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.”, a spus Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București, potrivit news.ro.

Pentru că fumul dens poate pune sănătatea animalelor în pericol, pompierii ajutorul medicilor veterinari. S-a luat legătura atât cu reprezentanți ai Circului Globus, cât și cu reprezentanții Grădinii Zoologice. Pentru a fi mutate din grajdul cuprins de flăcări, animalele ar trebui tranchilizate.

Reprezentantul ISU spune că animalele sunt în pericol mai ales din cauza fumului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top