Connect with us
Incendiu in Giurgiu

Știri

Incendiu pe 50 de hectare, in Giurgiu

Un autotren incarcat cu grau a luat foc miercuri dupa-amiaza in zona localitatii Valea Plopilor, iar incendiul generat ulterior a cuprins 50 de hectare de teren agricol. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu, Cristian Virag, oferit primele informatii despre acest incident. „Pompierii giurgiuveni au fost alertati aproape de orele pranzului ca a izbucnit un incendiu intr-un lan de grau in care se afla si un tir incarcat cu grau si imediat au intervenit pompierii de la Garda Mihailesti. in prezent, actioneaza trei autospeciale cu apa si spuma de la Garda Mihailesti si de la Garda Calugareni pentru stingerea incendiului manifestat pe terenul agricol”, a declarat Cristian Virag, conform Agerpres.

Din cauza flacarilor, autotrenul a ars aproape in totalitate, dar din fericire nu a fost ranita nicio persoana in urma celor intamplate in judetul Giurgiu.

Citeste si: Incendiu in zona Garii Obor din Bucuresti

INCENDIU in Penitenciarul din Craiova: 3 victime

Specialistii sositi la locul incendiului au declarat ca focul „a izbucnit de la tirul incarcat cu grau dupa care s-a extins la lanul de grau, dar nu se cunoaste cauza izbucnirii initiale a focului”. Pompierii care au intervenit la fata locului actioneaza de aproape doua ore pentru stingerea incendiului extins pe o suprafata de circa 50 de hectare. Nu sunt singurele probleme care au aparut in Romania, in legatura cu incendiile de vegetatie.

Din cauza temperaturilor foarte ridicate in ultima perioada, si judetul Constanta a fost afectat de incendii. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea au fost solicitati marti dimineata la un incendiu intre localitatile Lumina si Navodari, unde o suprafata de vegetatie uscata a fost cuprinsa de flacari. Un alt incendiu a izbucnit o ora mai tarziu in localitatea Techirghiol, in care flacarile au cuprins 600 mp. La ora 13:10, a fost semnalat un alt incediu de vegetatie uscata in localitatea Dorobantu. Pompierii au mai fost solicitati la un nou incendiu ce a avut loc intre localitatile Movilita si Potarnichea, unde un lan de grau de o suprafata de 5.000 mp a fost cuprins de flacari. Pompierii au intervenit cu succes si au stins toate incendiile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top