Connect with us
Incendiu puternic pe platforma fostei rafinării Astra! De la ce a pornit totul

Știri

Incendiu puternic pe platforma fostei rafinării Astra! De la ce a pornit totul

Pompierii prahoveni au intervenit, joi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe platforma fostei rafinării Astra, unde se fac lucrări pentru dezafectarea acesteia. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma evenimentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul s-a manifestat la un rezervor cu o capacitate de 50 mc care conţinea reziduuri de păcură, arzând cu flacără violentă şi degajare mare de fum.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul de manifesta pe o suprafaţă de 100 mp.

Focul a fost stins, iar în continuare se lucrează pentru răcirea rezervorului.

Vasiloae a precizat că incendiul a fost provocat de o scânteie de la un aparat de sudură.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Explozie la o uzină petrochimică! Cel puțin șase oameni au murit

O explozie s-a produs joi la o uzină petrochimică din Cehia. Un prim bilanț anunță cel puțin 6 morți și mai mulți răniți, relatează AP.

Vladimira Kerekova, purtătoarea de cuvânt a pompierilor regionali, a declarat că un număr nespecificat de persoane a fost rănit în explozia produsă joi, potrivit nytimes.com.

Fabrica Synthos este situată în orașul Kralupy nad Vltavou, la nord de Praga.

Un alt purtător de cuvânt al pompierilor, Petr Svoboda, a declarat că nu există pericol de explozii ulterioare la fața locului. El a mai spus că cel puțin doi dintre cei răniți au fost transportați la un spital.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: ACCIDENT GRAV de autobuz! 18 persoane au murit pe loc și peste 30 sunt rănite

Accident înfiorător de autobuz! 18  persoane au fost ucise şi mai mult de 30 au fost rănite în urma unui accident, petrecut în Thailanda.

Poliţia a declarat că autobuzul cobora pe un deal din centrul ţării, când a intrat în coliziune cu un camion. Autobuzul s-a rupt în două, potrivit www.nytimes.com, iar pasagerii nu au avut nicio șansă.

În plus, față de cei 18 morți anunțați în urmă cu puțin timp, încă 33 de pasageri au fost răniți în accidentul de miercuri noaptea din provincia Nakhon Ratchasima, a anunțat televiziunea Thai PBS.

Într-un al doilea accident petrecut în zorii zilei de joi, un alt autobuz care transporta 50 de persoane într-o călătorie școlară din provincia centrală Ayutthaya, a deraiat în ploaie și a ajuns într-o stație de autobuz. 39 de persoane au fost rănite.

Anual, peste 20000 de persoane își pierd viața pe drumurile din Thailanda, iar numărul lor crește an de an. Thailanda are cea de-a doua rată a numărului de decese din trafic în lume după Libia, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV de autobuz! 18 persoane au murit pe loc și peste 30 sunt rănite

ACCIDENT GRAV în Olanda! Cinci români au murit pe loc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top