Știri

S.O.S Cazino: Încep lucrările de conservare pentru Cazinoul din Constanța

Perla litoralului românesc urmează să fie salvată. După ani de zile de discuții și licitații, din luna septembrie vor începe lucrările de conservare ale emblematicei clădiri din Constanța.

Lucrările de conservare la Cazinou vor începe în luna septembrie. Muncitorii vor avea la dispoziţie două luni pentru a se asigura că, la final, Cazinoul va fi în siguranţă.

Cazinoul de pe litoral a fost inaugurat în 1910. De atunci şi până acum a fost complet restaurat doar de două ori. Apoi a devenit victima licitaţiilor contestate.

În prezent, clădirea se află în grija Companiei Naţionale de Investiţii.

Mai mulți artiști si organizatori de festivaluri de muzică s-au oferit să ajute la conservarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța.

Anul acesta, organizatorii festivalul NEVERSEA se implică în acţiunea de conservarea a Cazinoului constănţean, monument aflat într-o stare avansată de degradare. Campania „SOS Cazino“ începe luni, 18 iunie 2018 şi se încheie la 1 noiembrie 2018.

Cazinoul din Constanța primește ajutor și din partea artiștilor

Persoanele care doresc să grăbească procesul de conservare a Cazinoului pot dona în contul Neversea, iar banii vor fi folosiţi pentru acest proiect. Suma strânsă până la 1 noiembrie va fi dublată de Neversea.

În campanie se vor implica şi vedete internaţionale originare din Constanţa, precum Alexandra Stan, cea care interpretează imnul festivalului Neversea.

Cei doi susţin strângerea de fonduri şi vor face apeluri către comunitate în acest sens. Kaufland donează 10.000 euro pentru conservarea Cazinoului.

„Municipalitatea are bani să conserve Cazinoul, dar vrem să unim energiile şi forţele pentru acest proiect. Nu vrem să descurajăm iniţiativa celor care vor să se implice“, a spus primarul Decebal Făgădău.

Citește și Cazinoul din Constanţa, înghiţit de valurile mării! Construcția ar putea fi o amintire

Cazinoul reprezintă una dintre clădirile emblemă ale Constanței. În zona în care se află astăzi mai fusese, între 1880-1902, o construcție de lemn, o cazină, cum se numea – loc pentru spectacole de teatru, baluri, loc de recreare pentru turiști.

Citește și UNTOLD şi NEVERSEA: Acces gratuit pentru o anumită categorie pe persoane

Construcția unui edificiu cu funcții asemănătoare marilor cazinouri europene a început prin anul 1904. Inițial, planurile sunt întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care proiectează o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-06-19T15:54:28+03:00 15:54

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More