Connect with us
Încep noile testări ale sistemului de avertizare RO-ALERT

Știri

Încep noile testări ale sistemului de avertizare RO-ALERT

Începând de mâine, testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT vor fi inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel național.

Astfel, în zonele unde acestea vor avea loc, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT.

Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU. Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră.

Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viața și sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Încep testările pentru sistemul de avertizare RO-ALERT

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, stabilește o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi de guvern.

Prin Sistemul ”RO-ALERT” vor fi transmise populației mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnlogiei informațiilor. Sisteme similare și-au dovedit eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia.

Citește și Senatul a adoptat Sistemul RO-ALERT. Avertizările meteo se vor trimite direct pe telefonul mobil

Sistemul ”RO-ALERT” are o serie de avantaje:

  • Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
  • Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
  • Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;
  • Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
  • Receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;
  • Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top