Știri

Încep testările gratuite în capitală: cum poți afla dacă ai noul virus

În capitală începe testarea gratuită pentru noul virus. Deși s-a vorbit despre acest lucru de ceva timp, în sfârșit avem o dată pentru înscrieri. Bucureștenii se pot înscrie în mediul online, de vineri începând cu ora 13:00 în cadrul proiectului „Testăm pentru Bucureşti”. Află mai multe informații despre testări din rândurile de mai jos.

Încep testările gratuite în capitală: cum poți afla dacă ai noul virus

Testarea pentru noul virus se va realiza gratuit pentru toți cei care vor dori asta. Primăria Bucureștiului, prin intermediul ASSMB, va deconta 200 lei pentru fiecare persoană testată direct către laboratoarele de stat și cele private care se implică în proiect.

Testarea moleculelor se va face folosind aparate Real Time PCR prin intermediul probelor obținut din exudat nazo-faringian. Bucureștenii care sunt asimptomatici se vor înscrie pe platforma online pentru a fi testați. Aceștia vor participa la proiect pe bază de voluntariat.

Tot ce trebuie să facă pentru a se înscrie este să completeze o declarație ce va cuprinde criterii de eligibilitate și date personale. Aceste date includ: nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere.

După completarea acestei declarații și odată ce persoana este acceptată în program, se va completa cererea de înscriere și apoi se oferă consimțământul pentru participare. Apoi, fiecare persoană înscrisă va primi un număr de înregistrare și un email de confirmare. Va fi contactat pentru programarea și testarea propriu-zisă.

Un callcenter dedicat o să țină legătura cu bucureștenii înscriși în program pentru a-i informa privind data și ora la care vor trebui să vină la unitatea medicală. Prin această testare se dorește aflarea numărului real al persoanelor infectate, dar asimptomatice din capitală. Autoritățile au discutat despre testarea întregii populații gradual, județ după județ.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More