Connect with us
Încep testele pe oameni, cine are vaccinurile

Știri

Încep testele pe oameni, cine are vaccinurile

Cea mai bună veste din ultimul timp este faptul că încep să se facă teste pe oameni. Cine are vaccinurile?

Încep testele pe oameni, cine are vaccinurile

Până în prezent, coronavirusul face ravagii în multe țări de pe glob cu un număr de 2.000.000 de persoane infectate. Numărul deceselor a ajuns la 120.000, iar 445.000 de oameni s-au vindecat deja.

China este locul de unde vin veștile încurajatoare. Aici a fost aprobată testarea pe oameni. Se vor folosi două vaccinuri experimentale contra virusului Covid-19.

Această decizie a apărut deoarece în China problemele continuă. Chinezii au „importat” 409 de cazuri dinspre Rusia.

Totuși în lume statisticile arată destul de negativ. SUA a raportat 1.509 decese din cauza virusului în ultimele 24 ore. Numărul total de decese este de 23.529 persoane. Numărul persoanelor infectate este de peste 555.000, iar numărul persoanelor testate este de aproape 3 milioane de oameni.

Germania se pregătește momentan să ridice în mod progresiv restricțiile legate de pandemie. Aceștia au avut parte de statistici mai îmbucurătoare față de alte țări europene și implicit o rată de mortalitate net mai mică.

În același timp în Franța, președintele Emmanuel Macron, a informat luni că va prelungi starea de carantină până în data de 11 mai. În Italia, numărul deceselor în ziua de luni a fost de 566, iar cifrele cresc de la o zi la alta. Totuși, numărul cazurilor noi confirmate încep ușor să scadă de pe o zi pe alta. Luni au avut 3.153 de infectări, față de 4.092 duminică.

În UK, numărul deceselor provocate de pandemia Covid-19 a ajuns la 11.329 conform declarațiilor autorităților britanice. Premierul Boris Johnson se află în recuperare după externarea din spital. Mai mult, se confruntă cu multiple întrebări legate de gestionarea crizei și impactul asupra economiei britanice.

În România starea de urgență se află în ultima zi astăzi, iar președintele trebuie să decidă dacă va decreta prelungirea acesteia. Se crede că va fi prelungită cu încă o lună până pe 15 mai.

Totuși, dacă testele pe oameni vor da rezultate, avem șanse mari să scăpăm de această pandemie care ne-a dat viețile peste cap.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top